Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 30

Temat: Od czego zacząć?

Question Od czego zacząć?

Nie ukrywam jestem Nowicjuszem i nigdy nie byłem zadowolony z efektu jaki miałem po włamaniu ^^ a to dlatego, że nie doszłem do tego sam, lecz przy pomocy programów typu Prosiak czy netbus. Kiedyś próbowałem swoich sił w Pascalu lecz zniechęciło mnie to jak znajomy mi powiedział, że to stary program i mało kto w nim coś robi. Więc z czym widzicie moją przyszłość chciałbym poznać tajniki wiedzy hack :] ( to nie znaczy ,że mam zamiar przejąć allegro tylko dla zaspokojenia własnej wiedzy )

Domyślnie

Pascal to nie program tylko jezyk programowania!
    To tak tylko na wstępie. Nie chce Cię zniechęcić do pisania postów na tym forum, bo jeszcze mi sie oberwie od adminów, więc odpowiem delikatnie.

Tak jak sam zauważyłeś, zadowolony będziesz jak dojdziesz sam do czegoś, więc jesli chcesz włamywać sie dalej na windowsy (bo trojany, które wymieniłeś do tego służą) to może spróbuj napisać jakiś samemu, a może troche Ci to przybliży temat hackingu. Takiego trojana napiszesz szybko i w dość prosty sposób naprzykład w Delphi.

Potem poczytaj troszke o tworzeniu stron w PHP, Javie itp, a wydaje mi się, że już nie zadasz takiego pytania na forum.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez wacky : 06-06-2006 - 19:30

3. Domyślnie

Zalezy co kryje sie pod Twoim znaczeniem "hacking".
    Zajmij sie moze ogolna wiedza komputerowa ktora jest bardzo obszerna, w czym bedzie ci bardzo pomocna wikipedia. No a przedewszystkim programuj - przy wyborze jezyka Ci nie pomoge.

pomocne linki:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategor...ci_komputerowe
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Internet
    http://tpk.f2o.org/hacker-howto.html

Domyślnie

Cytat Napisał wacky
    Takiego trojana napiszesz szybko i w dość prosty sposób naprzykład w Delphi.
    Pozdrawiam
    A fuuuj. Zła rada. Lepiej od razu ucz sie C/C++. Niby mowi sie ze taki trudny,ale to są subiektywne odczucia.
    Zreszta tak jak powiedział adex na wiki jest sporo informacji - Miłej lektury.

Domyślnie

C/C++ na poczatek, ja do dzis nie znam pascala (co prawda kiedys startowalem w konkursie pascala ktory wygralem, ale poslugiwalem sie glownie zdobyta wiedza i znajomoscia C.
    Pisz trojany jeśli chcesz poćwiczyć, np. Cafeini jest z tego co wiem w C, więc masz dobry przykład, pozatym - cafeini jest najbardziej rozbudowanym trojan-horse jaki widziałem, więc to na bank dobry przykład.
    Tylko jedna rzecz, skoro ja swoje pytanie zadałem na Newbie, to.... whatever :)

Domyślnie

Nie żebym odradzał komuś na początek C/C++, poprostu kiedyś sobie napisałem trojanka w delphi i było to dość proste, więc dlatego poleciłem ten język do takich zabaw.
    Ale koledzy mają racje lepiej naucz się C/C++ ma większe możliwości.

btw. ja zaczołem od pascala

7. Domyślnie

Moze i Delphi nie jest najlepszym pomyslem, sam startowalem od niego. Dzieki Delphi poznalem podstawowe aspekty programowania, ktore w pozniejszym czasie `przeniosly` sie na inne jezyki programowania. Delphi nie jest zle a mozliwosc szybkiego pisania programow w Delphi powoduje ze te srodowisko programownaia / jezyk jest coraz `modniejsze`.
    Co jak co ale nawet powrot do pascala nie bedzie zlym pomyslem poniewaz jest latwiejszy niz c++ co daje przyjemniejszy wstep do programowania.
    Jednak w pozniejszym czasie zapewne sie przekonasz sam ze w pascalu / delphi zaczyna ci czegos brakowac (np. elastycznosci pisania pod roznymi systemami). A co do faktu pisania w delphi trojanow stwierdze krotko na stos z takimi "programistami" he

Domyślnie

Moze i na stos, ale kiedys jak zaczynalem programowac chcialem dokladniej zobaczyc jak to dziala. Napisałem uzyłem sobie na LANie w celu przetestowania (LANie ktory mialem w domu) no i nigdzie nie rozprowadzalem itp.
    Potem przydała mi sie ta umiejetnosc w napisaniu programu do obslugi kafejki internetowej, bo to dzialalo na podobnej zasadzie. Glownie chodzilo o programownaie sieciowe.

9. Domyślnie

wacky to byl joke nie musisz sie tlumaczyc bo sam nawet kiedys takie cos pisalem.

pozdro

MJINKS Guest

Domyślnie

Alpha17.net

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Zasady Postowania