Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 15

Temat: Wardriving w Łodzi

1. Domyślnie Wardriving w Łodzi

Witam i zapraszam na amatorska strone projektu "Wireless Night" - http://www.wirelessnight.prv.pl, dotyczacego wardrivingu w Lodzi, ktorego glownym celem jest stworzenie mapy z dzialajacymi AP. Na stronie znajdziecie informacje o nas, naszej dzialalnosci (jestesmy dwuosobowym teamem), wspomniana wyzej mape i forum strony, na ktorym mozna sie wypowiadac. Pzdr.

Domyślnie

Ok - cos sie dzieje... tylko okreslenie "Netstumbler Chyba najlepszy program do wykrywania bezprzewodowych sieci." jest jak sami napisaliscie 'chyba'... pod windows ok ale do perfekcji to mu daleko... jak nieco poczytacie to sie dowiecie dlaczego - bylo omawiane nawet tutaj na forum
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

3. Domyślnie

Dzieki ^^ Jak wiesz, jestesmy jeszcze dosc poczatkujacy, zapewne niedlugo przeniesiemy sie na jakiegos linuxa, zainteresujemy sie WEPami itp. Wszystko w swoim czasie

4. Domyślnie

Ciekawy pomysł. Jednak zaimponujecie mi, gdy będziecie powiadamiali o dziurach administratorów wifi.

Domyślnie re:

fajna strona, mam nadzieje ze bedzie sie rozwijac, bardzo dobrze z ze opisujecie to od podstaw, jest wiele osob ktore chciały to zacząc jednak niewiedziały jak. naprawde fajna strona. oby tak dalej.

pozdrawiam

Domyślnie

Niezła inicjatywa , ale z tymi ip to nie jest trochę przesada , wystarczy podać okolice.
    "dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."

Domyślnie

Widze że w Łodzi bardzo popularny jest wardriving i warchalking jak kto woli Bo administrator strony www.warchalking.pl również jest z tego miasta Wasza inicjatywa jest bardzo dobra, szkoda że ja nie mieszkam w większym mieście bo też chętnie bym się w to pobawił

Domyślnie

Powiem Ci ze szybko sie nudzi moze dlatego ze w Londynie 20 minutowy spacer przez centrum daje ponad 250 sieci

Wazne jest ze jak potrzebujesz neta na prawde pilnie to wiesz jak sie podpiac. Uuuups! Przeciez oficjalnie ja wlasnie nie mam neta do konca miesiaca

EDIT:
    No to skoro juz jestem to jeszcze opisze cos co moze sie Wam kiedys przydac... Pomijam kwestie natury lamania czegokolwiek... aby nie bylo latwo namierzyc i nieco zagmatwac sprawe...

DL-900+ jako wireless client, do niego podpiety DI-624+ i wypuszcza drugi sygnal WiFi dla domu... Oczywiscie AP 'dawcy' widzi MAC z DI-624 (a ten mozna przeprogramowac z panelu hehe) - jakby co to w kompie mam przeciez inne adresy. Co ciekwe i to moze sie Wam przydac - jak ustawiacie AP w trybie klient to windows normalnie nie wykryje tego klienta... ale skanery wifi pokaza Wam 2 sieci z tym samym SSID a roznymi adresami MAC. Moga to byc tez na prawde 2 AP na tym samym kanale z tym samym SSID ale to durnota wtedy.

Poza tym tryb klienta na AP jest bardzo czesto ignorowany... a co jesli mam jakis system zamkniety typu embedded albo cos przemyslowego i musze podpiac do sieci? Karty PCI nie wsadze bo nie ma miejsca poza tym sterowniki to kaplica... karta USB - portu nie ma! Jak jest ethernet to polecam jakis tani AP - na 100% wiem ze D-Link'i maja tryb klienta - wiekszosc na pewno ma nawet jak o tym nie pisza na ulotce. Wtedy mozna polaczyc cos z czyms i bedzie dzialac, bez ingerencji w system docelowy. AP dziala wtedy jako media-konwerter - ethernet-wifi (dokladajac kodowania po stronie radia) a poza tym jest przezroczysty.

To jest mocny hint dla wszystkich ludkow, ktorzy mecza sie z roznymi durnymi (tanimi) kartami WiFi pod Linux'em i innymi systemami nie z Redmond...
    Ostatnio edytowane przez TQM : 06-14-2007 - 00:16
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

hehe nio pomysł cool
    10 na 10!

najbardziej podoba mi sie inicjatywa z mapką!
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

10. Domyślnie

Witam prowadze podobny projekt na skale calego kraju , znajdziecie go pod adresem http://wlan.dng.projekty.pl , zasada jest jedna skanujemy i tyle duzooo AP jest w bazie bo juz ok 20 000 i stale ich liczba rosnie.
    Zaprawszam do ogladania i sugestii.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni