Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 20

Temat: łamanie hasła do routera

Arrow łamanie hasła do routera

Witam.

Moja historia przedstawia sie tak ze bylem adminem mialem serva na linuchu nie bylo mnie w polsce a jak wrocilem koles wziol przelozyl neta na router i problem mam w tym..

... za chce sie dostac na reouter a nie znam hasla marki ani nic wiem tylko ze ip jest 192.168.0.1 login admin pass nie znany??

czy jest jakas mozliwosc wlama zrobic na taki routerek sprzetowy??

jak tak to prosze o pomoc bardoz mi zalezy bo musze sobie odblokowac pare portow bo nie moge sie dostac do tego kolesia od routera i sie syf zaczol robic na sieci...

pozmocy i dzieki z gory:cool:

Domyślnie

Jak chcesz wiedziec jaki to proponuje zobaczyc jaki ma adres MAC a pozniej poszukac jakie to urzadzenie Wiele routerow ma karty sieciowe konkretnych producentow albo producent routera produkuje tez sieciowki wiec od razu masz trafienie

Jak juz wiesz co to jest to mozesz zaczac dalej szukac...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

3. Domyślnie

Cytat Napisał axwell07 Zobacz post
    ... za chce sie dostac na reouter a nie znam hasla marki ani nic wiem tylko ze ip jest 192.168.0.1 login admin pass nie znany
    http://www.phenoelit.de/dpl/dpl.html

Zawsze możesz trzepnąć twardego reseta.

Wiecie co? Nie wierzę, żeby dorosły człowiek, w dodatku administrator sieci (wykrztałcenie) nie potrafił pisać poprawnie po polsku (i nie chodzi tu o polskie litery).

Domyślnie

uważam Mad_Dud że jeśli chcesz komuś zwracać uwagę (a zwracasz i krytykujesz ludzi nader często) sam powinieneś być bez zarzutu...
    (wykrztałcenie)
    pisze się wykształcenie.

a co do posta zgadzam się w 100% - niby admin a takie pytania...

co to jest?
    reouter
    pzdr.
    Ostatnio edytowane przez markossx : 05-23-2007 - 09:47
    * markossx *

5. Domyślnie

Cytat Napisał markossx Zobacz post
    uważam Mad_Dud że jeśli chcesz komuś zwracać uwagę (a zwracasz i krytykujesz ludzi nader często) sam powinieneś być bez zarzutu...
    pisze się wykształcenie.
    To była ironia.

Domyślnie

Ok Panowie bez wojen jak coś to PM!!

A co do postu to nic z tego nie rozumiem - to gdzie ty ten server trzymałeś
    Co nie było cie a on sobie poprostu do ciebie do domu przyszedł i sobie zamienił server na router

Trzymałeś u kogoś to idź do tej osoby... wogóle nie rozumiem jak można komuś ukraść sieć...

coś tu śmierdzi...

Jesteś ISP czy jak - jak tak to masz odpowiednie papiery - bynajmniej powinieneś mieć - jak wyjeżdzałeś i oddałeś w opieke komuś sieć i nie spisałeś stosownej umowy - to twoja strata!
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

7. Domyślnie

Cytat Napisał eMCe Zobacz post
    A co do postu to nic z tego nie rozumiem - to gdzie ty ten server trzymałeś
    Daj spokój eMCe... kolejny klient, który myśli, że jesteśmy frajerami. Kolejna nudna historyjka.

Domyślnie

sorki w takim razie.
    * markossx *

Exclamation

słuchajcie admin nie admin nie jestem z wyksztalcenia jakims kozakiem tylko samoukiem mialem serva i lacze w dialogu zalatwione bo sasiad jest kierownikiem dialogu i mialem za free

serva mialem na slackware 10 i tyle co umialem to chodizlo wszystko elegancko sam sie wszystkiego ucze wiec prosz eodczepcie sie od mojej wiedzy bo sie ucze

a co do mojego problemu to bylo tak ze poprostu byleme pol roku w angli i serwek chodzi caly czas bez zadnego reseta tylko czasami robilem male poproawki w ptablesach itp jak cos komus trzeb abylo jakis port forwardnac to sie laczylem ssh ale koles stwierdzil ze chujowo chodzi a ze mnie nie ma to on sobie przelaczy do siebie neta a ze by kierownikiem telekomuny to sobie mogl to zrobic PROSTE... ale ja juz to olalem i mowie sobie niech juz u niego stoi ten router neta i tak mam za free wiec ok.

ale ostatnio zaczol w chu... walic bo si enie interesuje ta siecia zreszta ma 100 razy mniej pojecia o konfiguracji i chce to jakos zrobic ale z nim si enie moge pogadac bo czasami jak wiecie sa ludzie i parapety

tak wyglada moja historia

I tu pytanie czy jest taka mozliwosc abym jakos sie dostal na ten router

i wescie odpiszcie mi konkretnie a nie tylko wyzywacie ludzi ze jakie bledy robia (przepraszam za nie z gory) albo cos nie wiedza.. no nie wiedza bo sie ucza sami.
    A skoro wy jestescie jacys kozacy i tak umiecie jezdzic po ludziach to

PROSZE POMOZCIE MI JAK UMIECIE

poprostu prosze...

dziekuje za wysluchanie

pozdrawiam

Następny:

Cytat Napisał Mad_Dud Zobacz post
    Daj spokój eMCe... kolejny klient, który myśli, że jesteśmy frajerami. Kolejna nudna historyjka.

i proszę kolego ja ciebie nie wyzywam i mam widocznie wyższa kulturę od ciebie… nie wszyscy SA tacy zajefajni jak może ty się uważasz.
    Czasami zdążają się ludzie, co mnie wiedza od innych i po to korzystam z forum
    Ale jak ostatnio zauważam ze jak ktos ma problem to tylko wy umiecie po nim jechać zamiast pomóc lub konkretnie powiedzieć ze nie pomożecie

Wiec sory ale jeżeli nie umiesz pomóc to najlepiej się nie odzywaj bo tylko szkoda mojego wzroku na czytanie niepotrzebnych postów

pozdrawiam

Następny:

I proszę was ludzie… jeżeli jesteście naprawdę w stanie mi pomóc to pomórzcie

Wyszło jak wyszło nie mam z nim kontaktu bo koleś przeczytał instrukcje jak się konfiguruję i tak ustawił i koniec a net co chwile zanika jakieś dziwne rzeczy się dzieją porty pozamykane. Ja potrzebuje pomocy w takiej dziedzinie bo nie uważam się za Bóg wie kogo mądrego żeby wszystko wiedzieć jak się włamać na router umiem tylko instalnąć pokofigurować żeby było ok.

Proszę was bo mi na tym zależy

pisalem tez wczesniej posty na 1 stronie jak cos z wyjasnieniami szczegółowymi

by eMCe:
    używaj opcji edit.
    Ostatnio edytowane przez eMCe : 05-23-2007 - 19:11

Domyślnie

Cytat Napisał axwell07 Zobacz post
    A skoro wy jestescie jacys kozacy i tak umiecie jezdzic po ludziach to
    Jacy my tam znowu kozacy.... nio chyba że o butach mówisz :D:D
    ogólnie każda magiczna historyjka jest tu tak traktowana - nie dziw nam sie co 10 osoba opowiada jaka to ona biedna nie jest bo mu konto w tibi ukradli on sie musi na nie włamać i my mu musimy pomóc bo to jego jest więc nie ma w tym nic złego... :)

Co do twojego problemu zacznij od tego co napisał tqm - mac adres - po nim może da się określić producenta routera i model - potem trzeba by poszukać czy nie ma jakiejś dziury w standardowym sofcie... skoro gość nie za bardzo kumaty jest to pewnie softu nie zmienił...

ewentualnie jest takie wyjście że urządzenia typu router, AP sa bardzo czułe na skoki napięcia :)
    znam admina który w ten sposób stracił 3 AP bo jego sąsiad podpinał silnik pod "siłę" (360W - nie wiem jak sie to tam fachowo nazywa) i jakieś przebicie poszlo czy coś w każdym razie silnik spalony i AP też :D

Mi osobiście sie jeden ugotował od grzałki w bojlerze - miałem podłączony pod to samo gniazdko - ni i do puki nikomu nie przyszło na myśl grzać wody grzałką to było ok - ale jak zaczęło się grzanie grzałką to z AP się musiałem pożegnać - grzałka się włączała i wyłączała a napięcie skakało :(
    to tak dla ciekawostki...

wogóle dużo was w tej sieci?
    po DoSuj routera ludzie zaczną narzekać to kolo zmięknie....
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni