Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Jak zabezpieczyć tp-linka z wifii wr740n przed dostępem do komputer

Domyślnie Jak zabezpieczyć tp-linka z wifii wr740n przed dostępem do komputer

Witam.Posiadam windows xp 32 bitowy z dodatkiem sp3 i posiadam wifii tp linka WR740N gdzie mam podłączony komputer pc i dwa komputery są podłączone pod router ale inny.I jak w ogóle zabezpieczyć wifii tp-linka WR740N przed dostępem do mojego kompa i wykradaniem danych jak się to zabezpieczyć czy jakiś będzie mi potrzebny specjalny program.Proszę o pomoc

Domyślnie

Ten magiczny program nazywa się firewall, popros znajomego informatyka żeby ci zainstalował.

Domyślnie

A jaki najlepszy program firewall.

Domyślnie

Nie ma najlepszego Firewalla, jednym wystarczy wbudowany w Windows/Linux inni kupują zestawy internet security, w firmach stosuje się firewalle sprzętowe np rozwiązania cisco, fortigate.
    Ponieważ nie masz wiedzy informatycznej, zresztą nikt od ciebie jej nie wymaga zainwestuj w jakiś pakiet internet security z firewallem(AV+Firewall), ostatecznie comodo internet security jest darmowe (zarabiają na informacjach o tobie, jak zresztą google, microsoft, itp itd .. ale to już inny temat). Pamiętaj że bezpieczeństwo zależy od ciebie, pracuj na koncie użytkownika nie administratora, nie otwieraj podejrzanych plików, nie klikaj bezmyślnie dalej jak instalujesz program pobrany przez manager pobierania, może nie potrzebny ci ask toolbar i kolejny świetny program który zrobi z twojego starego rzęcha demona prędkości. Aktualizuj flashplayera, jave, acrobat readera, przeglądarkę, poczytaj czym różni się protokół http od https i jak podszywają się pod strony banków, facebooka itp. ogólnie fishing. Tyle w sprawie bezpieczeństwa.
    Ogólnie Windows XP już nie ma wsparcia ze strony microsoftu, ja bym go zamienił na np. Linux Mint Mate edition, tylko przydało by się co najmniej 1GB RAM-u żeby to miało sens.
    Ostatnio edytowane przez Laik707 : 04-11-2016 - 22:07

Zasady Postowania