Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Czasopismo "Hackin9" dla początkujących?

Domyślnie Czasopismo "Hackin9" dla początkujących?

Moje pytania brzmi jak w tytule tematu. Co sądzicie o tym czasopiśmie? Czy początkujący zrozumie cokolwiek z tej gazety? Czy jest to wiarygodne źródło wiedzy?

Domyślnie

Cytat Napisał #wrong Zobacz post
    Moje pytania brzmi jak w tytule tematu. Co sądzicie o tym czasopiśmie? Czy początkujący zrozumie cokolwiek z tej gazety? Czy jest to wiarygodne źródło wiedzy?
    To ta gazeta jeszcze istnieje?
    Jeśli nie będziesz mieć pod górke, nigdy nie dojdziesz na szczyt.

Domyślnie

Z tego co wiem, to tak ale po angielsku. Mi chodzi czytać stare roczniki 2003-2010. Widziałem, że jest tam dział "podstawy".

Domyślnie

"hackin9" i wiarygodne. Nieco się uśmiałem. Poszukaj informacji dotyczących ich artykułu o nmapie i to będzie wszystko co powinieneś wiedzieć.

Domyślnie

To jakie czasopismo o takiej tematyce polecacie? Komputer Świat, PC Format, PC World, czy może jeszcze coś innego?

Domyślnie

Cytat Napisał #wrong Zobacz post
    To jakie czasopismo o takiej tematyce polecacie? Komputer Świat, PC Format, PC World, czy może jeszcze coś innego?
    Na cholerę ci gazetki? Poza tym te co wymieniłeś, tam nic ciekawego nie ma. Kupuje się z 2 numery przed wymianą kompa na nowego by poczytać o nowościach w sprzęcie i tyle. Przed Internetem miały sens -bo miałeś zawsze napływ jakiegoś nowego softu. Jak chcesz się uczyć, po prostu poczytaj internety, pooglądaj youtuby, zaopatrz się w książki (w tej kolejności) na zadany temat.
    taka ruska księgarnia
    https://leanpub.com/bookstore/
    IT eBooks - Free Download - Big Library
    eBooks |
    C# Books, .NET Books, ASP.NET Books, VB.NET Books
    to tylko parę "księgarni", które nadal są aktualne.
    Gazety które podałeś są dobre dla ludzi, którzy dopiero zaczynają się interesować komputerami i nie wiedzą o nich zupełnie nic. No, chyba że należysz do takich osób. Moim zdaniem całkiem dobrym źródłem informacji są blogi fachowców i firm zajmujących się tematem (te drugie często wydają whitepapers, w których możesz coś ciekawego wyczytać).
    Zauważ, że gazeta ma się sprzedać i to możliwie jak najszerszej publice - będzie więc dużo newsów (które zdążyły się przedawnić), reklam, jakichś relacji z eventów czy nowości na rynku (które w przypadku numerów archiwalnych - często do tej pory już wyszły z użycia). Jeśli jednak już masz dostęp do takich pism - nie ma sensu ich wyrzucać. Możesz się sporo dowiedzieć o tym, jak technologie czy podejścia się rozwijały i na jakie problemy natrafiali poprzednicy, czy jakie mieli nadzieje (a także, czy "przepowiednie" się sprawdziły).
    Jeśli nie będziesz mieć pod górke, nigdy nie dojdziesz na szczyt.

Zasady Postowania