jak mam sieć Lan połączoną kablami RJ-45 można nazwać 5 stacji i serwer też jest to inna stytuacja niż z wi-fi ?
A ja mam 10 kompów połączonych kablem elektrycznym do jednej listwy zasilającej, to jest taka sama sytuacja?
Jak żyję, tak nie widziałam kabla RJ-45. Ale dooobra, wiem o co chodzi. Fifiriri i "po kablu" się różnią. Używają innych protokołów, używają innych mediów transmisyjnych... w normalnie działającym switchu/routerze kompy nie widzą swoich pakietów nawzajem, tam między tymi okienkami na kabel takimi o ["] są firanki(chyba że są bramą na świat to wtedy wiadomo, każdy przez nią wieżdża i wyjeżdża, sąsiedzi widzą przez te okienko i to okienko widzi sąsiadów), jak znajdziesz na złomie/w muzeum huba (albo oszukasz switcha by był hubem [sprawisz, by wiedział za dużo - a więc nie wiedział nic]) i ustawisz kartę w trybie promisc (tak, tu nie ma monitora, poza tym, w który patrzysz^^ ), po czym udasz bramę, to może może moooże uda ci się usłyszeć coś poza biciem własnego serca. Ale raczej bez dodatkowych zabawek zapomnij o węszeniu haseł z przeglądarek, gry i maile lecą po sslu, który musi striptiza odwalić żeby pokazać to, co ukrywa![Wink](images/smilies/wink.png)
Mam nadzieję, że nie napisałam za dużo
Jeśli nie będziesz mieć pod górke, nigdy nie dojdziesz na szczyt.