Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 20 z 20

Temat: łamanie hasła do routera

Domyślnie

Z 5 osób prócz mnie
    Dobra a przez CMD można dorad mac adresa? Routera?

Domyślnie

jak znasz IP routera to go pingnij;
    wtedy MAC zapisze się w dynamicznej tablicy arpów twojego kompa
    potem wywołasz to np: arp -a i bedziesz widział MAC'a przypisanego do IP
    * markossx *

3. Domyślnie

Jeśli masz fizyczny dostęp do serwera (czy routera - jak to nazywasz):
    - Bootujesz jakiegoś linuksa live distro
    - Podmieniasz plik /etc/shadow na spreparowany przez ciebie z odpowiednią linijką root...)
    wtedy hasło masz i masz pełen dostęp do serwera (czy routera - jak to nazywasz).

Jeżeli nie masz dostępu fizycznego do serwera, wtedy proponuję poszukać exploita na openssl/openssh (kilka źródeł gdzieś na forum) ponieważ wersja Slackware'a, o któej mówisz miała poważną lukę włąśnie w tych daemonach.
    Oczywiście wszystkie dystrybucje z tego okresu miały tą dziurę.

Podpowiadam, że wbrew pozorom, pierwsza metoda jest łatwiejsza.

Okej, teraz nie byłbym sobą. Usiądź spokojnie i czytaj bez emocji. Postaram Ci się wytłumaczyć kilka spraw.
    1) Nie jestem Twoim kolegą, więc się tak do mnie nie zwracaj.
    2) Poznaj magiczą opcję "edycja" i nie pisz kilku postów - jeden pod drugim
    3) Pisz poprawnie, ponieważ ja nie mam zamiaru tracić czasu na dociekanie, o co Ci chodzi. Nie da się czytać twojego tekstu z powodu braku znaków interpunkcyjnych (pomijam polskie litery, ponieważ mogę zrozumieć problemy z kodowaniem).
    4) Nie doczytałeś mojego tekstu, chociaż nawet go zacytowałeś. Otóż NIE interesują nas Twoje (i innych) historie, co Ci się przytrafiło, nas interesuje, TYLKO kwestja bezpieczeństwa. To tak na przyszłość, bo mleko już się wylało (dwa razy).

I jeszcze jedno.
    markossx nawet w tym wątku zwrócił mi uwagę, że często pouczam. Jeżeli pozostali forumowisze nie podtrzymują moich uwag, proszę powiedzcie, bo może jestem za surowy. Wtedy zredukuję liczbę moich wypowiedzi.

Domyślnie

dobrze dobrze dziekuje za pouczenia przyjme je da serca...

ja naprawdę nie jestem jakim ziomkiem co chce iść na łatwiznę czy jakieś głupie włamy robić porostu jestem w sytuacji takiej ze mi net paskudnie chodzi a jak pisałem wcześniej chce ładnie ustawić ta małą siec bo się nie mogę gościa doprosić, chodź im tak chamówe zrobił ale mniejsza o to.

Mam już macka

Adres internetowy 192.168.0.1
    Adres fizyczny: 00-17-9a-54-ec-b5
    Typ dynamiczny

Dobra chłopaki teraz mam pytanko czy znacie jakieś bazy danych gdzie mogę poszukać mniej więcej jaka to może być firma model itp.

dziekuje

Domyślnie

Mad_Dud - ja podtrzymuje to co piszesz...

axwell07 - Prefix 00179A to 'D-Link Corporation' czyli albo karta albo cale urzadzonko to D-Link. Adres IP jaki podales to od strony siesi wewnetrznej wiec wiele nie bedzie ale mozesz sprobowac wejsc przegladarka na porty 80, 81, 88, 8080 i 8888 - najczesciej cos kolo tego powinien sie pokazac prompt logowania... no i ladna graficzna strona na ktorej widac co to za urzadzonko
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Exclamation

Dzobrze chlopaki... ale powiedzcie mi jak juz sie dowiem dokladnie co to za model to macie pojecie czy da rady jakos sie dostac na admina routera.. haslo jakos zlamac czy jakos bo na tym sie kompletnie nie znam i chce zasiegnoc informacji..

pozdrawiam

mam tylko IEEE:

Here are the results of your search through the public section of the IEEE Standards OUI database report for 00-17-9A:

00-17-9A (hex) D-Link Corporation
    00179A (base 16) D-Link Corporation
    No. 289, Sinhu 3rd Rd., Neihu District,
    Taipei 114
    TAIWAN, REPUBLIC OF CHINA

ale chyba juz nie darady dowiedziec sie jaki to model

dobra a czy wiecie od czego moge zaczac aby probowac znalesc haslo zlamac itp?

thx
    Ostatnio edytowane przez axwell07 : 05-24-2007 - 11:35

Domyślnie

napisalem juz wyzej od czego zaczac - chyba czas abys odrobil prace domowa...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Cytat Napisał Mad_Dud Zobacz post
    Jeżeli pozostali forumowisze nie podtrzymują moich uwag, proszę powiedzcie, bo może jestem za surowy. Wtedy zredukuję liczbę moich wypowiedzi.
    Podtrzymuję! Jak widze w co drugim poście, że tacy użytkownicy nie potrafią nawet jednego zdania w poprawnej polszczyźnie sklecić to mnie trafia. Co chwile jakieś błedy ortograficzne i inne paściajstwa. Ja tego nie komentuje, bo siły nie mam, przecież co chwila bym coś musiał wysmarować, a Ci "geniusze" i tak by to mieli w d***.

Cytat Napisał axwell07
    czy jakos bo na tym sie kompletnie nie znam
    To się za to nie zabieraj. Z Twoich pytań wynika, że nie prosisz o rade, tylko o kompletny "przepis" jak się włamać na router, a tego Ci nikt nie powie.

Na koniec moja rada dla Ciebie, jak Ci net słabo chodzi, to się przesiądź na inny, choćby Neostradę. Będzie szybciej i łatwiej.

Exclamation

Cytat Napisał suchy Zobacz post
    Na koniec moja rada dla Ciebie, jak Ci net słabo chodzi, to się przesiądź na inny, choćby Neostradę. Będzie szybciej i łatwiej.
    uwazasz ze 2mb to jest slaby net

Bardzo cwany z ciebie gosc powiem Ci
    bo jak bys byl w mojej sytuacji to bys nawet komus zaplacil aby ci ktos to zrobil

i jeszcze jedno jak cos ci si enie podoba to poprostu nie czytaj tego... ja juz przepraszalem za bledy nastepnie pisalem ze postawilem tego posta aby ktos mi pomogl a ine rozpisywal sie na temat co kot o tym mysli jak masz taka ochote to sobie wejdz na inne forum aby wyzywac sie na noobach takich jak ja bo pewnie tak uwazasz... i twoje posty sa zbedny bo tylko zasmiecaja i nic nie pomagaja

pozdrawiam i prosze juz nic tu nie piszcie... bo to bezsensu

Domyślnie emce napisał

" bo jego sąsiad podpinał silnik pod "siłę" (360W - nie wiem jak sie to tam fachowo nazywa) i jakieś przebicie poszlo czy coś w każdym razie silnik spalony i AP też "

Pan „emce” tutaj jaja sobie z ludzi robi, a sam nie ma pojęcia, co pisze. Myśli ze jest bogiem na tym forum. Z reszta nie tylko. Ha ha ha !!! „360” ciekawa cyfra jak na literkę „w” pewnie nie wie, co to „w” a nawet jak wie to tym bardziej nie wie, co pisze.  Wymądrzac się tu nie będę, bo nie ma się, co kłucic z elektrykiem. Nie po to tu jestem żeby wojny robić tylko je uspokoić. Bo jak małe dzieci na podwórku sobie błędy wytykacie jak gówniarze. A jeden od drugiego śmieszniejszy. Wiesz cos na temat masz ochotę się z tym podzielić to napisz. A nie to daj sobie spokój cwaniaczku jeden z drogim. Tacy źle kończą. To jest miejsce informacji a nie bluzgania cwaniakowania. Bye
    Ostatnio edytowane przez janek2209 : 04-19-2008 - 01:37

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12