Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 21

Temat: Adopcja psa? Trudny temat

Domyślnie

Dużo mi rozjaśniliście, chyba rzeczywiście wezmę takiego schroniskowego, zawsze to jedna uradowana buzia/pyszczek więcej.

Domyślnie

Ja bez obaw zdecydowałem się na psa ze schroniska. Na samym początku piesek czuł się nieswojo i trudno było mu się zaaklimatyzować, ale po miesiącu było widać, że pies czuje się dobrze w moim domu. Jeżeli boisz się brać dorosłego psa, to zawsze możesz zabrać szczeniaczka.

Domyślnie

Cytat Napisał ann Zobacz post
    Zaczęłam jednak czytać i się trochę wystraszyłam, że takiego psiaka (zwłaszcza odchowanego) nie da się już ułożyć.
    Nie wierz w te brednie, które wypisuje homo sapiens na poziomie rozwoju 0,72 w skali Kardaszewa. Ludzie plotą różne bzdury typu, że weganizm jest szkodliwy, raka nie da się wyleczyć czy powyższy cytat.

Piesek będzie Ci wdzięczny jeśli Ty dasz mu serce i miłość. Zmienisz jego karme i swoją.

MNICH OŚWIECONY الشرق الأوسط الرقص عود
    Ostatnio edytowane przez Elitegroup : 02-27-2015 - 18:34
    Extraterrestrial plant

Domyślnie

Ja juz jednego zaadoptowalam ma na imie Niko ma 5 miesiecy bym wziela jeszcze z 2 ale mieszkam w bloku na wakacje sie przeprowadzam na wies i mama mi jeszcze wezmie jednego mi i siostrze drogiego warto brac szczeniaki ktore wyrosna na duze psy muj ma juz prawie pol metra.
    Ostatnio edytowane przez MateO : 04-15-2015 - 11:57

5. Domyślnie

Jak masz dom to możesz wziąć 1 i 2 drugiego.Pies ze schroniska musi być według mnie na 1 miejscu.Pomyśl sobie jakbyś byla na 1 miejscu.Jakie to uczucie przyjść do domku ciepłego itd.

Domyślnie

każdego psa można wychować pytanie czy ty masz chęci uczyć go czegoś nowego

7. Domyślnie

Weź pieska ze schroniska takie pieski są bardzo wdzięczne i wierne. Wprawdzie mam koty ale piesek też jest świetnym towarzyszem.

8. Domyślnie

My zastanawialiśmy się nad wzięciem psa ze schroniska.Ostatecznie zrezygnowalismy z racji tego,że mamy małe dzieci i chcieliśmy aby pies nie był agresywny. Dorosły pies zawsze ma jakieś naleciałości z przeszłosci. Z kolei szczeniak nie wiadomo jak duży dorośnie.

Wybraliśmy golden retrivera. Którego oczywiście kupiliśmy ze sprawdzonej hodowli. Warto jest sobie taką hodowlę wcześneij sprawdzić ponieawż jest sporo pseudohodowli, które nie są polecane.
    https://royalcanin.pl/pies/hodowle-psow
    Ostatnio edytowane przez jankes : 06-12-2017 - 09:24

9. Domyślnie

Polecam brać pieski ze schroniska. My zawsze takie przygarnialiśmy i powiem Ci tak: miłość i wdzięczność, jaką Cię psiaki obdarzają jest niesamowita. No i człowiek ma poczucie, że zrobił w życiu coś dobrego

Domyślnie

pamiętajcie, że pies to nie zabawka i zwłaszcza z adopcji to pies po przejściach zazwyczaj więc trzeba być delikatnym dla takiego ze schroniska, ale warto je z tamtąd zabierać i dać im nowy dom

Zasady Postowania