Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 17 z 17

Temat: [STALKING] Ta kobieta potrzebuje waszej pomocy

Domyślnie

Cytat Napisał bedzieciezko Zobacz post
    nie wiem jak z uwagą (tvn)
    Wczoraj na TVN było co nieco o stalkingu, nie wiem czy o tej sprawie, w każdym bądź razie, głównie o prawie.
    Tak jak ktoś (może mi się zdaje) pisał - nękającemu praktycznie nic nie grozi, póki sms'y i telefony nie zawierają gróźb, a nieraz sytuacja wymaga "zmiany numeru telefonu, adresu zamieszkania i 'opancerzenia' znajomych".

Domyślnie

Tez to oglądałem i wyszło na to że nic nie mogą zrobić, z technicznego punktu widzenia kobieta nie ma za dużych szans z tym czubkiem, ale jak by użyła socjotechniki to być może udało by się dorwać drania, a jak nie ona to kolejna ofiara.

Domyślnie

UWAGA: nie jestem prawnikiem i nie udaje prawnika na youtube...

Jesli zgodnie z prawem nie popelnil przestepstwa... to majac dziesiatki poszkodowanych i straty finansowe z tego wynikajace (zmiany numerow, problemy zawodowe, problemy firm kore sa ofiarami, itd) zbiera sie ladna suma wyrzadzonych szkod i byc moze jest szansa na zbiorowy pozew przeciwko niezidentyfikowanemu sprawcy na podstawie wyrzadzonych szkod wyrazonych finansowo.

taki tylko pomysl wpadl mi do glowy - w wielu krajach takie cos jest mozliwe bo jest to jeden i ten sam sprawca powodujacy szkody na wieksza skale
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

4. Domyślnie

Stalker złapany, jutro w TVN Uwaga będzie o tym.

Domyślnie

Da rade ktos nagrac cyfrowo aby dalo sie sciagnac? W UK nie dam razy nic zobaczyc a bede chcial wiedziec wiecej
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Cytat Napisał TQM Zobacz post
    Da rade ktos nagrac cyfrowo aby dalo sie sciagnac? W UK nie dam razy nic zobaczyc a bede chcial wiedziec wiecej
    o ile się nie mylę wszystkie odcinki programu Uwaga są dostępne na ich stronie po wyemitowaniu na stronie uwaga.onet.pl
    Ale gdybym się mylił to może faktycznie kto może niech nagra...

pozdrawiam

7. Domyślnie

o ile się nie mylę wszystkie odcinki programu Uwaga są dostępne na ich stronie po wyemitowaniu na stronie uwaga.onet.pl
    Ale gdybym się mylił to może faktycznie kto może niech nagra...
    Dokładnie, po emisji w TV reportaż jest umieszczany na stronie Uwagi.
    Uwaga! TVN - Zbigniew
    TQM: Wydaje mi się, że na stronie wykop.pl ktoś ma zamiar to nagrać (tak pisało w dyskusji tego tematu)
    Wykop.pl - Stalking - sprawa osoby z wykopu, czy

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Zasady Postowania