Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 20 z 20

Temat: Mandr4ke

Domyślnie

Cytat Napisał Laik707 Zobacz post
    Prawdziwy hacker nie boi się ludzi tylko jest za inteligentny, żeby się z nimi dogadać. A swoją drogą dlaczego wszyscy lubią generalizować, każdy człowiek jest przecież indywidualny, a tylko ludzie niedowartościowani próbują grać kogoś innego, może warto czasem pomyśleć co ja mogę dać, a nie do kogo się upodobnić.
    @aoo co chciałeś osiągnąć tym postem, nie ważne czy się podszywa czy nie, bo i tak nie masz na to wpływu. Forum jest po to żeby udzielać pomocy a nie prowadzić durne rozważania. Kto jaką ma wiedzę każdy widzi.
    Pozdro
    tak bo prawdziwy hacker mówi w systemie binarnym i odróżnia tylko 2 rzeczy 0 czyli brak sygnału i 1 czyli jest sygnał :P
    ale w sumie racja że sporo osób się bunkruje online i udają kozaków (przeważnie zakompleksieni są) a w offline to totalne pi*dy są...........

Domyślnie

Cytat Napisał Laik707 Zobacz post
    @aoo co chciałeś osiągnąć tym postem, nie ważne czy się podszywa czy nie, bo i tak nie masz na to wpływu.
    A tobie będzie wszystko jedno jeśli na paru forach założę sobie konto "Laik707" i zacznę twierdzić, że jestem tobą? A jeśli za chwilę pojawi się tu użytkownik "Gary_McKinnon" i stwierdzi, że to on jest "tym"? Też będzie ci wszystko jedno czy to naprawdę McKinnon czy "podszywacz"?

No, a ja też czekam na pana 5177
    Black Coders | Hacking, Kernel, Linux, Operating Systems, Programming
    I otworzyła studnię Czeluści,
    a dym się uniósł ze studni jak dym z wielkiego pieca,
    i od dymu zaćmiło się słońce i powietrze.
    A z dymu wyszła szarańcza na ziemię,
    i dano jej moc jaką mają ziemskie skorpiony.
    (...)
    I dano jej nakaz aby nie zabijała,
    lecz aby przez pięć miesięcy cierpieli katusze...

Domyślnie

aoo przekazal co chcial przekazac - robicie z igly widly i bezsenswone dyskusje ktore do niczego nie prowadza. Jesli w watku znajde jeszcze jeden taki post, zamkne go. Jesli chcecie zobaczyc jak to sie potoczy dalej to prosze o merytoryczne wypowiedzi a nie skakanie sobie do oczu.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Co znalazłem:
    - to,
    - tamto;

Niby nic szczególnego, ale coś jest.

Macie więcej info nt. temat?

Skorzystałem z tracerta dla strony elite404.info:

Trasa ˜ledzenia do elite404.info [195.248.226.10]

przewyľsza maksymalnĄ liczb© przeskok˘w 30

[.........]

5 154 ms 389 ms 134 ms r2-pl-to-acx.ac-x.pl [212.91.0.10]

6 145 ms 85 ms 171 ms do-ATMAN.tktelekom.pl [77.79.192.246]

7 168 ms 145 ms 220 ms wro-re-pos-0-0-0.tktelekom.pl [88.199.219.154]

8 * * * UpˆynĄˆ limit czasu ľĄdania.

9 159 ms 188 ms 172 ms www.boo.pl [195.248.226.10]

—ledzenie zakoäczone.
    Haksiorska strona siedzi jak na razie na boo.pl
    Ostatnio edytowane przez ryniek : 05-02-2009 - 21:22

Domyślnie

Kod:
    Registrant Name:Jacek Rosankiewicz
    Widziałem dzisiaj to:
    http://www.elusiven.webprogress.com.pl/

Jak widzę coś mnie ominęło...

Haksiorska strona siedzi jak na razie na boo.pl
    Nic dziwnego, na boo.pl jest tanio i większość hackers tam egzystuje.
    "a imię jego będzie czterdzieści i cztery"
    A. Mickiewicz Dziady cz. III

Domyślnie

rzygać sie chce

Domyślnie

ale bejownia. trochę żal że powstają takie teamy jak FG itp.

"łałałiła! j3st3m w!3lkim pHp h4k!3r3m!"

no tak, do defacingu wystarczy znać HTML i JS, więc kariera h4k!3ra stoi otworem przed byle matołem.

Domyślnie

Cytat Napisał rafal44 Zobacz post
    Kod:
    Registrant Name:Jacek Rosankiewicz
    Widziałem dzisiaj to:
    http://www.elusiven.webprogress.com.pl/

Jak widzę coś mnie ominęło...
    coś cie ominęło jack ma wojne z elusivenem i tam z fg szczerze mówiąc to nie wiem o co oni się tam kłócą

mi [cut] dropa na iptables na tym co zarzuciłeś w poście za skanowanie portów

to i ja zarzuce jeszcze linkiem
    http://j4ck.pl/lol/
    Ostatnio edytowane przez Mad_Dud : 05-03-2009 - 11:52 Powód: Przekleństwa

Domyślnie

@RYNIEX
    sa lepsze metody na enumeracje domen na hostingu, hostingu, dnsow i innych pierdol, sadze ze gdyby ktos chcial, sam zrobilby whois
    Cytat Napisał S4th3N Zobacz post
    coś cie ominęło jack ma wojne z elusivenem i tam z fg szczerze mówiąc to nie wiem o co oni się tam kłócą
    malo nas interesuje kto z kim ma "wojne", a tym bardziej takich nic nie znaczacych osob.. gdyby to bylo ciekawe wydarzenie, mowiliby o tym w wiadomosciach, ryte?
    Cytat Napisał S4th3N Zobacz post
    mi [cut] dropa na iptables na tym co zarzuciłeś w poście za skanowanie
    o.0 wut?
    ffs, takie rzeczy to ida z automatu, btw po co skanowales im porty

TQM powiedzial jasno, albo czekamy na wypowiedz mandr4ke albo zamykamy temat, niestety wychodzi na to drugie.
    Ostatnio edytowane przez Mad_Dud : 05-03-2009 - 11:52
    War, war never changes.

Domyślnie

Zamykam.

Nie interesuje nas kto z kim prowadzi wojne (a tym bardziej o co), kto z kim gra w noge/tenisa albo na wodke/panienki chodzi. To sprawa miedzy pojedynczymi osobami lub zainteresowanymi stronami sporu.

Forum nie jest w zaden sposob strona sporu i zapewniam Was ze nie bedzie tez miejscem gdzie rozne osoby beda sie obrzucac blotem albo robic sobie z forum scoreboard aby pokazac kto, kogo, ile razy i jak hacknal aby udowodnic ludziom ze jest lepszy niz przeciwnik. Szkoda tylko ze nie udalo sie odpowiedziec na zarzuty postawione przez aoo

OFF-TOPIC:
    Ja rozumiem, ze chec wykazania sie jest u niektorych ogromna i w sumie nic w tym zlego. Jesli chcecie sie hackowac nawzajem to moze to jakos 'sformalizowac'?
    Znudzilo mi sie narzekanie ludzi, ze stali sie ofiarami wojenki miedzy grupami/klanami/osobami ktore chca komus cos udowodnic. Ktos#1 ma strone na hostignu gdzies, Ktos#2 ma na innym hostingu, Ktos#1 wlamuje sie na hosting Ktos#2 rozwalajac przy okazji kilkadziesiat(-set) innych stron bo zacieral slady.

Moja propozycja jest taka - chcecie pokazac ktory lepszy - doskonale... znajdzcie bezstronnego arbitra (nie bedacego czescia zadnej grupy), sciepa na dedyka, tam stawia sie OpenVPN, gladiatorzy bioracy udzial w "igrzyskach" podpinaja swoje komputery przez VPN i tluka sie do woli miedzy soba. Wtedy bedzie widac kto jest na prawde lepszy - nie tylko w ataku ale i w obronie!

Dla jasnosci - dedyk jest tylko po to aby postawi OpenVPNa na nim, konfiguruje i zarzadza nim arbiter, moze tez prowadzic scoreboard - cos w stylu pelnego CtF.

Zalety:
    - nie ma przypadkowych osob ktore trafily na "linie ognia" o zostaly poszkodowane
    - nikt sie nie czepia - to prywatna zabawa
    - kto chce sie dolaczyc - zawsze moze
    - moze byc wiecej niz 2 strony konfliktu

Wady:
    - jakos zadnych na razie nie widze...

Temat pozostawiam zamkniety. Rzucilem pomysl, jesli chcecie sie w to dalej bawic to znajdziecie sposob aby go zrealizowac.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12