No to widami w świecie który się nazywa Internet , masz prawdopodobnie jakiego trojana proponuje prze skanować kompa na poczatek.
No to widami w świecie który się nazywa Internet , masz prawdopodobnie jakiego trojana proponuje prze skanować kompa na poczatek.
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
witaj z Twojego opisu wynika ze to co podesłał ci znajomy to był trojan - dzięki niemu faktycznie kolo ma dostęp do wszystkiego co znajduje sie w twoim komputerze - go rozmów z gg.... - jeśli się logowałaś na poczte to i prawdopodobnie do poczty...
polecam zaintalować firevall oraz jakiegoś antytrojana.....
co do odgrywania sie to jest kilka możliwości... ogólnie socjotechnika rulezzzz
ja bym wykorzystal to ze koleś czuje się guru, panem i władcą twojego komputera i myśli ze jesteś niczego nie świadoma ;D
- zasymuluj z kimś rozmowe na temat twoich sexi zdjęć - zrub jakieś foto dodaj do tego trojana - i umieść na pulpicie - gość z pewnośćią z ciekawości pociągnie plik i odpali a wtedy droga wolna...
ja miałem kiedyś taki przypadek na komputerze brata ze gość mu podesłał trojana - był to cafeini - co najlepsze na normalnych standardowych ustawieniach wtedy przesknowałem porty bratu okazało sie ze kryje sie n standardowym porcie 51966 i poprostu sie tam zatelnetowałem - ku mojemu zdziwieniu posszło bez hasła.... -i dałem komende uninstal.... - po kłopocie
to tyle - post pewnie pełen błedów i haotyczny ale człowiek nie kaktus....
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
Witam no co moge ci poradzic koles po prostu ci wysylal trojana który czyta hasła z twojego kompa z plików config.dat aby sie mu odegrac troche sie trzeba na tym znac ale mozesz sie zabazpieczyc poprostu wywal ten plik co ci przeslal zainstaluj jakis dobry anty wirus i włącz firewalla Polecam nod32 sam go urzywam i jest naprawde dobry teraz przy nodzie jesli bedzisz chciala odebrac jakis plik... jesli to bedzie trojan to odrazu cie poinformuje o tym..
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez eryk : 03-05-2007 - 13:55
Ja myślę że koleś urzył GG RPC bo własnie ten porogram tworzy plik z ikonką obrazka [którą trudno zmienic] i po wysłaniu komuś [jak ktoś otworzy] wyświetli się: screen info o kompie hasło i numer GG oraz lista kontaktów
Moze i tak ale myslisz ze jest tylko jeden program tego typu jest ich masa na G@du ghost lub gadu winreader GGH jest ich masa ale byc boze ze to GG RPC
Pozdrawiam!!!
nie wierze ze tak szybko piszesz na klawiatrurze
prosimy wez nagraj jeszcze raz
EDIY:
a i jeszcze za pomoc jakiego expluita?
bo jak wpisuje to co ty (jeszcze musze zaczymywac filmik...)to nie działą?
Ostatnio edytowane przez Squealer : 03-07-2007 - 06:35
Ten metasploit działa bo juz go próbowali osoby z forum a jakiego exploita uzyc? pisze w notatniku na filmie na samej góze a co do pisania to skad moezesz wiedziec jak ja pisze?
PS:Niewidze potrzeby zeby jeszcze raz go nagrywac jak jest dla ciebie zaszybko to mozesz go zwolnic
Pozdrawiam!!!
Ostatnio edytowane przez eryk : 03-07-2007 - 16:01