Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 21 do 30 z 45

Temat: podglądanie rozmów gg

Domyślnie re

no i wyłączenie neta a jesli isp jest nadgorliwy to sprawa kierowana do prokuratóry zapomniałeś dodać
    fakt samo przechwytywanie pakietów jest dziecinnie proste
    wyższa szkoła jazdy zaczyna się wtedy gdy trzeba ukryc to przed administratorem sieci bo wbrew
    ogólnie krążącei wśród małolatów opni administratorzy sieciowi to wcale niesą idioci
    a pozatym który ids dzisiai niewykrywa np fałszywych arpów
    i całei rezsty anomalji związanych z atakami na 2 warstwe dlatego myśle ze cały proces snifowania sieci choć daje dózo frajdy również wymaga wiedzy
    ito doś dobrei na temat protokołów ba topologi sieci ,struktóry ,systemów ids i całei reszty o którei niewiem
    oczywewiście zawsze mozesz ściągnąć sobie program
    wcisnąć guzik i liczyć na to ze twój admin dostał prace w ramach akcji niepełnosprawni w życiu pełno sprawni w pracy w dodatku oszukiwał
    no i ledwo liczy do 10
    Ostatnio edytowane przez ble34 : 02-26-2007 - 01:32

Domyślnie gg

wydaje mi sie ze jezeli pakiety beda wysylane w zwiekszonych odstepach czasowych np. 5 sec. ids uzna to za zagubiony pakiet i go niezaloguje, tzw. slow scan
    Ostatnio edytowane przez riche : 02-26-2007 - 01:44
    Człekowstret tryska z moich ust, parszywy kraj...

perl -e 's^^i6(!@*^+s;\*; Wo\$_\;~;.s![(_\!]!l!g+y"i\$@"Hro"+tr-6;~-ed\012-;print'
    --------------------------------------------------------------
    Most Intelligent Customers Realize Our Software Only Fools Teenagers

Domyślnie Jak?

A jak podczepic trojana pod zdjecie?

i tak odchodzac od tematu jaki program uwazacie najlatwiejszy do pisania tego typu aplikacji i rozsnych programow nie zapominajcie ze jestem poczatkujacy i dopiero sie ucze jak kazdy z was kiedys sie uczyl

Domyślnie

nio trzeba Ci przyznac ze temat to sobie do napisania posta umiesz wybrać
    o umiejetności korzystania z wyszukiwarki nie wspomne
    http://hack.pl/forum/thread490.html
    drugi topic w dziale newbie (w chwili gdy pisze tego posta)
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Domyślnie

Co do ARP-spoofing to w sieciach LAN bez inteligentnych przelacznikow jest to proste... z inteligentnymi przelacznikami jeszcze prostsze bo te potrafia ladnie interpretowac - tak wlasnie dziala spora czest softu HA... Switche CISCO z rodziny Catalyst (np bardzo popularny 2950) potrafi bardzo ladnie przekonfigurowac porty aby nie tracic pakietow nawet jak jest spory tlok... i tym sposobem mozna przenosic IP miedzy maszynami w czasie <1 sek.

Z drugiej strony - jakkolwiek uruchomienie IDS jest bardzo wskazane dla sieci lokalnej i tej gdzie ISP ma klientow to jest to zabojcze dla maszyny ktora to robi... wszystko zalezy od wolumenu ruchu ale jak ludzie odpalaja P2P to dochodzi do tego ze kilka kompow z eMule'm potrafi doprowadzic do takiej degradacji lacza ze glowa mala... po prostu router pelniacy role IDS jednoczesnie (czesta konfiguracja) zdechnie natychmiast :-) Mowie to z doswiadczenia na dosc mocnych maszynach ale i przy sporym ruchu z/do internetu - do 100mbit/sek (to nie LAN, to byl internet - fizyczny wydzielony swiatlowod do sieci MAN).

W sumie moge opisac konfiguracje HA w wersji uproszczonej... pozniej dodac load balancing to calkiem fajna zabawa jak sie ma farme serwerkow...

Domyślnie re

no dobra jest proste ale przecież fdałszowanie arp rodzi wiele anomaliji
    no nie? cała sztuka polega chyba na tym zeby je zniwelować do zera
    ja to wiem z doświadczenia kiedy robiłem takie akcje bez przemyśłenia
    to kończyło sie na tym ze musiałem dzwońc do ispa zeby właczył mi neta spowrotem swoją droga to nawet zabwne bo koleś do mnie mówi ze zmieniałem adresy mac
    ja zawsze mówie ze niewiem co to jest mac a antywirus wykrywa jakieś trojany u mnie wkompie
    na co koleś mówi prrzeskanował kompa antywirem i ewentualnie przeinstalował system
    bo zmienianie adresów mac jest nielegalne i nastęnym razem bedzie musiał skierować sprawe do prtokuratóry
    a mam takie szcęście ze zawsze trafuiam na innego informatyka jak do nich dzwonie
    więc arp spoofing jak wszytko inne ymaga dózei wiedzy zeby robić to niepostrzezenie prze adminów o ile to wogóle możliwe

7. Domyślnie

Sorry, nie przeczytalem całego tematu ale: autorowi wątku polecam Sniffer Cain & Abel i wtyczkę UAP :P miejscie downloadu to tradycyjnie google :P Jesli pomogle to bardzo proszę a jesli szczeliłem glupotę sorry xDDDD

Domyślnie mam hasło

mam hasło do gg pewnej osoby i oczywiście ona o tym nie wiem, mniejsza o to jak je zdobyłem

No ale chodzi mi o to czy ktos mi potrafi powiedziec czy moge w jakis sposób podglądać rozmowy tej osoby, bo z tego co juz zauwazylem gdy ja się loguje to ja wyrzuca i odwrotnie. Co mam zrobic rzeby sobie móc spokojnie poczytac rozmowy tej osoby tak zeby o tym nie wiedziala? z gory dzieki za pomoc!

Domyślnie

jeśli masz tylko hasło to nic nie poczytasz...
    jeśli masz jeszcze plik z archiwum to - zaloguj sie i ustaw ako niedostępny i czytaj do woli...
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Domyślnie moze kiedys tez bede umial:) hehe

heh, tez chce tak umiec, moje niedoczekanie, no ale coz zamiast marudzic lepiejj sie uczyc, ostatnio zamowilem jedna ksiazke helionu, cisza w sieci, mam nadzieje ze po przeczytaniu jej bede o ciut madrzejsszy....
    [pozdro