Napisał
TQM
Poza tym anteny kierunkowe maja jedna wielka przypadlosc... robiac taki link ustawiasz moce tak, aby sygnal byl jak najlepszy, ale przeciez wiazka radiowa siega daleko daleko dalej, niz antena odbiorcza - to co przesylacie bedzie slychac spoooro dalej niz Wam sie zdaje - mowiac krotko, za Waszymi plecami.
P.S.
Na koniec co do mocy i anten... mam karte 300mW o wysokiej czulosci i antene panelowa 12dBi... solidne connectory, profesjonalne wykonanie - moc wyjsciowa na pelnych obrotach okolo 3W. Nigdy takiej mocy nie uzylem, choc zgodnie z moja licencja wolno mi nadawac w zakresie kanalow 1-6 moca do 150W w Polsce i do 400W w UK. Po prostu 3W w pasmie dzialania kuchenki mikrofalowej, trzymajac antene w reku lub w plecaku to proszenie sie o powazne problemy. Anteny tej uzywam tylko do robienia auditow sieci wifi i tylko w trybie pasywnego odbioru, gdzie karta ma wylaczony nadajnik. Pamietaj ze kazda antena, nawet bardzo kierunkowa ma listek wsteczny - czesc promieniowania idzie tez do tylu - teraz juz wiesz dlaczego pisze o plecaku mowiac o antenie panelowej.