a nikt nie pomyślał że takie zabezpieczenie tylko wzbudzi czujność komisji ?
jak by siostra się troszkę przylożyła to napisała by to samo swoimi słowami - takie jest moje zdanie...
do tego przecież można w takich pracach stosować przypisy itd....
Ktoś napisał że w życiu trzeba sobie radzić - owszem trzeba - tylko z głową!
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
Czytalem watek po lebkach...
1. Sprawdzanie odbywa sie w sposob automatyczny - robi to program, nie czlowiek.
2. Jasno podano w jakim formacie ma byc plik - podasz inny format, komisja nie przyjmie, beda robic problemy przy obronie albo wstrzymac obrone do czasu dostarczenia wlasciwego pliku (raz takie cos widzialem) - odradzam!
3. Kopiujac cos ze stron itd, nalezy podac zrodlo skad sie skopiowalo i kiedy - takie sa zasady, tak sie robi przypisy. Jak nie ma przypisow a znajda ze skads zacytowane to piszacy ma przewalone!
STOP PLAGIATOWI!
Jak sa dobrze przypisy zrobione to nie ma co sie martwic. Poza tym z praktyki wiem, ze nie wszystkie prace sa sprawdzane...
HINT:
Jesli w pracy nie ma zbyt wielu przypisow to na pewno bedzie to plagiat... wiec wtedy taka praca ma pewniak trafic na automatyczny test :P
EDIT:
Licencjat i magisterka to prace odtworcze gdzie student ma sie wykazac wlasnie tym, ze wie jak szukac informacji i je przywolywac (wraz z przypisami). Tu nie chodzi o wymyslanie niewiadomo czego... wiadomo ze piszac np z fizyki nie wymyslilismy tych teorii sami, nalezy przywolac zrodlo informacji (np skad mamy wyniki takich a takich badan). Jesli byla ankieta to albo podac ze ankieta wlasna (jesli tak bylo) albo podac kto i kiedy przeprowadzil. Jesli zabraknie takiego polaczenia to jest to jawny plagiat i nie mamy o czym dyskutowac.
Jesli siostra napisala cala prace a nie ma przypisow to niech lepiej spedzi te pare dni dorabiajac przypisy w tekscie zamiast kombinowac jak zabezpieczyc sie przed sprawdzeniem pracy przez program.
Ostatnio edytowane przez TQM : 06-01-2008 - 14:18
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Okej dzięki za pomoc - zrobi przypisy!
Myślę że temat rozwiązany wiec można go zamknąć
Pozdrawiam
jedyne wyjscie to poznieniac slowa na synonimy. Regex + slownik i sprawa zalatwiona.