Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki 21 do 27 z 27

Temat: Zmiana IP

Domyślnie

gogulas: Naprawdę jesteś przykry, obrażanie osób nie biorących udziału w wątku jest, że tak powiem, żałosne... Po drugie, inny sposób kodowania można na upartego nazwać szyfrem... W tym przypadku, posłużył mi do zasłonięcia treści, które nie każdy chce zobaczyć.

SARS: to korzystaj z rad innych, praktycznie podałem Ci słowa kluczowe...
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

Domyślnie

Nikow no korzystam ile mogę; W końcu każdy z nas wie to czego nie wie inny i na tym polega współpraca;

A co do gogulasa to zadałem sobie trud i przejrzałem wszytkie posty w tym temacie i nie widzę, żeby on kogoś tu obrażał a jeśli nawet to co...dzięki temu forum staje się ciekawsze

Domyślnie

To źle szukałeś. Widać nie tylko przy google masz braki. Nikow podał Ci co potrzebowałeś, cos jeszczE?
    Zbliża się Trollmagedon...

Domyślnie

northdakota - w tym temacie gogulas napisał tylko 1 post;

Może i ja mam braki w google ale za to ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem - bo w tym poście akurat nikogo nie obraża (chyba, że mój IE nie wyświetla jego wszytkich postów w co wątpie);

część z was zauważyłem jest zajebiście zarozumiała; jeśli moja riposta jest cięta to tylko na odzew w stylu "robisz z siebie głupka", "wyznawca przycisku hack" itp itd - no i ostatni post jest jak przyganiał kocioł garnkowi;

a pierwsza moja scysja była ze studencikiem20 i muszę powiedzieć, że ma on najwięcej klasy z was wszytkich bo wie co to szacunek i nie odnosi się arogancko;
    Ostatnio edytowane przez SARS : 04-04-2008 - 09:19

Domyślnie

Zignoruję radę kolegi i odpowiem Ci na twoim niskim poziomie (nie chcę Cię w ten sposób obrazić, ale naprawdę taki prezentujesz). Rozkoduj sobie kod na końcu postu pana gogulasa, podpowiem że jest on zakodowany kodem BASE64, którego dekoder znajdziesz za pomocą Google wpisując
    base64 decoder
    (polecam trzeci link).

A ty jesteś bardzo nie kultularny (bardzo trudne słowo, nie wiem czy dobrze napisałem, jeśli nie, proszę mnie poprawić), otwarcie przeklinać na publicznym forum? Bardzo, ale to bardzo nie ładnie, myślisz że dlaczego użyłem base64? By ukryć moje szczeniackie zachowanie, wywołane twoją osobą. Skąd Ty się urwałeś skoro nie umiesz obsłużyć wyszukiwarki? Rozumiem, możesz być zwolennikiem Yahoo, ale podstawową obsługę wyszukiwarki Google powinieneś znać.

Gratuluje studencikowi cierpliwości, moja się skończyła, ale spróbuj się wczuć w nas. Rozwiązujesz jakiś pasjonujący problem. Czytasz nieliczne, ciekawe wątki. Niestety te ciekawe wątki to niewielki procent wszystkich. Większość to w kółko te same pytania, które są dla nas mało interesujące, ponieważ są to podstawy. Wiem, rozumiem, każdy kiedyś zaczynał i zapewne większość z nas o tym pamięta. Większość (jak nie każdy) z nas popełniała jakieś błędy, nie raz zdarza mi się palnąć głupstwo, zrobić coś nie taktownego, ale Ja w przeciwieństwie do ciebie zauważam to i staram się naprawić. Dzięki temu zdobyłem szacunek na tym forum, ale za to na innym (uw-team) jestem ostatnim patałachem, ponieważ zadarłem z moderatorem i trzeba było mnie zniszczyć (prawo dżungli), to samo się teraz dzieje z panem Gorionem, który popełnił wiele blędów, ale nie potrafi się do nich przyznać. Wierzę, że możesz czuć się atakowany, nie twierdze że jesteśmy delikatni, ale jacy mamy być dla osoby która nawet nie raczy użyć wyszukiwarek internetowych, tylko od razu wali na forum? Sorry, ale sam musisz zdobywać większość wiedzy, a skąd masz ją zdobyć jak nie od innych? Od innych nie znaczy z forum, od innych znaczy z książek i stron internetowych. Z tymi stronami pojawia się jednak problem, ponieważ nie zawsze dane są zgodne i trzeba przeczytać parę stron, by zweryfikować poprawność danych. Jeśli dalej masz wątpliwości, możesz poddać problem dyskusji na forum, jeśli pokażesz że się przyłożyłeś, daje Ci gwarancję że nikt Cię nie zjedzie, nawet gdy zadasz naprawdę podstawowe pytanie. Nie wszystkim pewne rzeczy przychodzą gładko, np. ja nie mogę za żadne skarby nauczyć się programowania okienek.

Mimo że twój start był fatalny (jak mój ), ja daje Ci jeszcze jedną szansę. Mam doświadczenia z nowicjuszami i jestem człowiekiem cierpliwym. Jednak, przyłóż się i wiedz, że teraz by ktoś pozytywnie spojrzał na twoją wypowiedź, musi być poparta jakimiś linkami, odwołaniami do książek lub doświadczeń które przeprowadziłeś. Ostatecznie możesz spróbować zniknąć na jakiś czas z forum, podszkolić się i zaskoczyć nas swoją wiedzą.

Pozdrawiam!

PS: Mam nadzieję że ten post nie zniknie tak, jak ten o portach...
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    G+ e- h! r% y?

Domyślnie

Ok Nikow - nie zwróciłem uwagi na zakodowany tekst. Zresztą algorytmów szyfrujących jest tyle, że nawet nie mam ochoty sprawdzać jakim to może być zaszyfrowane i sprawdzać po kolei;

Ja też mogłem sobie zaszyfrować swoim algorytmem (w dziale kryptografia) jakiś obraźliwy tekst na Ciebie i byś nawet nie miał pojęcia jak go rozszyfrować; Mimo iż w środku programu jest podany cały kod źródłowy;

Uważasz się za fachowca a mnie wyzywasz od laika a nawet nie wiesz w jakim przypadku należy zadeklarować main jako void a w jakim int; Mam nadzieję, że chociaż wiesz w jakim celu robi się wskaźniki do wskaźników Bo informatyka jest bardzo rozległa i ja np: umiem programować a nie znam baz danych albo wielu zagadnień sieciowych. Ale umiem w przeciwieństwie do Ciebie zrobić plazme w asemblerze jak kiedyś w demach na scenie się robiło; I wcale z tego powodu nie uważam, że jestem od kogoś mądrzejszy. Po prostu zajałem się inną dziedziną. O anonimowiści TOR też nie wiedziałem, ale się dowiedziałem dzięki temu forum;
    Ty np: przyznałeś się, że nie umiesz programować okienek - ja natomiast umiem co możesz sobie sprawdzić po jednym z moich programów w dziale kryptografia; Lecz nie uważam się za mastera bo napisałem tetrisa czy program szyfrujący;
    Jeśli chodzi o google to faktycznie jaskoś nigdy wyszukiwanie mi nie szło dlatego jeśli zadaję pytania to mam na myśli, że ktoś ZNA gotowy link a nie że będzie za mnie szukał - bo sorry - to mogę zrobić sam;

Jest kilka rzeczy o których nie masz pojęcia które ja potrafię i ja tak samo pewnie nie umiem takich co Ty tylko, że ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wyzywam nikogo od lamerów bo mam mniej arogancji i wiem że każdy coś wie czego nie wie inny;

Domyślnie

Cytat Napisał SARS Zobacz post
    Uważasz się za fachowca a mnie wyzywasz od laika a nawet nie wiesz w jakim przypadku należy zadeklarować main jako void a w jakim int; Mam nadzieję, że chociaż wiesz w jakim celu robi się wskaźniki do wskaźników Bo informatyka jest bardzo rozległa i ja np: umiem programować a nie znam baz danych albo wielu zagadnień sieciowych. Ale umiem w przeciwieństwie do Ciebie zrobić plazme w asemblerze jak kiedyś w demach na scenie się robiło; I wcale z tego powodu nie uważam, że jestem od kogoś mądrzejszy.
    No i dorobiłeś się bana kolego. Dla twojej wiadomości, wiem że można zwracać void zamiast int w C, ale void nie jest do końca poprawne i int jest wygodniejsze dla skrypterów, co Ci pokazał TQM w którymś poście... To że można wskazywać na wskaźniki to też dla mnie nie odkrycie, inaczej, jak bym robił macierze? Wskaźnik to tylko liczba przechowywana w pamięci, która może równie dobrze być potraktowana jako znaki, liczba, liczba zmiennoprzecinkowa czy co tam sobie wymarzysz. Plazma w assemblerze? Hmm... Po co mi to? By było ciekawiej, zrób ją bez otoczki systemowej i gotowych bibliotek. Dodaj do tego nieco chaosu płynącego z mikrofonu i wyjdzie Ci piękna abstrakcja... Tylko, co Ci to tak naprawdę da? Podejrzewam że gdybym potrzebował okienek, bym ich używał, ale ja wolę konsolę. Wolę pochwalić się super szybkim i wydajnym programem, niż pięknymi okienkami, przeciętnego usera to może nie zadowoli, ale gdy program będzie mógł się integrować z innymi programami (wszystko ustawiane przez parametry, zwracanie odpowiedniego exitcode i zgodność ze standardami), na pewno doceni go jakiś administrator lub inny użytkownik, który napisze do niego front end'a... Krótko mówiąc, po co komuś kto mało używa okienek, umieć tworzyć okna? Z dokumentacją w ręku obsłużył bym GTK lub QT, ale co wtedy z szybkim małym programikiem? Straciłby sens, ponieważ okna jedzą dużo RAM'u i ich obsługa mimo że ułatwia napisanie programu, niepotrzebnie dodaje postoje. Wymuszanie klikania nie jest dobre, szczególnie gdy dany proces jest z definicji długotrwały, sam się zastanów, wolisz co chwilę coś konfigurować czy posiedzieć chwilę nad konfiguracją i iść na kawkę, czy pobyć z rodziną...

-=[EOT]=-
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    G+ e- h! r% y?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123