Pokaż wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Elektronik vs Elektryk

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie Elektronik vs Elektryk

Jak się wam wydaje które wykształcenie daje większe zarobki elektronik czy elektryk, któro jest bardziej przyszłościowe,czy moze znacie kogos na takich stanowiskach i ile zarabiają?...W nastepnym tygodniu musze złożyc dokumenty do szkoły średniej i nie wiem juz sam co mam robić

Domyślnie

Lepszy elektronik - ale z tego co sie orientuje to Elektryków i Elektroników w większych miastach jest jak psów na wsi . Szczerze mówiąc po szkole średniej to nie masz co oczekiwać duzych pieniędzy tym bardzije w Polsce. Nom chyba że mgr. bedzie miał to juz bedzie cos. Powinnes sam wybrac, idz na to co lubisz robic
    Świat jest pełen fascynujących problemów oczekujących na rozwiązanie

Domyślnie

co bedzie lepsze:technikum elektroniczne czy elektryczne jezeli chciałbym studiować elektrotechnike...czy mógłby mi kots powiedziec czego sie dokładnie uczy na elektrotechnice...co to znaczy programowanie sterowników w napędzie elektrycznym(jest taka specjalizacja w technikum elektrycznym)...jakie działy obejmuje elektrotechnika

Domyślnie

Wiec zastnawiasz sie nad wyborem szkoly sredniej..
    Polecam Liceum Ogolnoksztalcace, dlaczego? poniewaz po roku max 2 latach elektroniki pojdziesz na bankowosc a skonczysz na pedagogice..
    LO da Ci ogolnijesza wiedze niz technikum
    Na LO ma parcie nie glupia mldziez, w technikach, liceach profilowanych, zawodowkach wiesz jak jest, zostaja miejsca we wrzesniu, to sie dopycha debilami :P
    Wazniejszy od tego czy to bedzie techniku czy liceum bedzie wynik matury :P

btw. najwazniejsze,
    kobiety dziela sie na:
    ladne, brzydkie, okropne, paskudne, oraz te ktore chodza do technikow.. o ile w ogole jakies chodza
    Ostatnio edytowane przez gogulas : 05-23-2008 - 14:04
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Domyślnie

Jezeli w przyszłosci chce studiować elektrotechnike to w gre najbardziej wchodzi technikum...aa w takim technikum jest mało chetnych bo zazwyczaj wiekszosc odpada(zazwyczaj 1/3 klasy odpada po 1 roku)- szczególnie tyczy sie to głąbów,co do zawodówek masz racje a licea profilowane to mydlenie oczu-tak naprawde nie naucze sie nic sensownego i idą tam słabi uczniowie k tórzy i tak pewnie nie zdadzą matury...technika mają małe zainteresowanie bo po prostu są dosc trudne,a w elektrycznym i elektronicznym to uczy sie tylko fizy i matmy na zawodowytch przedmiotah,podsumuwując liceum co prawda daje ogólną wiedze ale dla takich przedmiotów jak elektrotechnika nie nadaje sie...Jezeli ktos chce byc lekarzem, prawnikiem i tym podobne to wiadomo, nie ma przyszłosci w technikach... ale politechnika to juz zupelnie inna bajka...Odpowiedzcie na mój wczesniejszy post

Domyślnie

Oczywistym dla mnie jest ze lepsze technikum niż liceum. po technikum możesz od razu pracować w zawodzie a po liceum - nie masz zawodu. Jak chcesz studiować elektrotechnikę to polecam Ci technikum elektrotechniczne. Ja skoczyłem technikum elektrotechniczne a teraz studiuje informatykę. Co do płatności ... to porostu los

Zasady Postowania