Mam pytanie czy sa jakies skrypty lub mozliwosci zeby na stronie umiescic taki panel ktory bedzie pokazywal ilosc osob online - gdzie oni obecnie sie znajduja i zeby wyswietlalo ich awatar
Pomozecie
Mam pytanie czy sa jakies skrypty lub mozliwosci zeby na stronie umiescic taki panel ktory bedzie pokazywal ilosc osob online - gdzie oni obecnie sie znajduja i zeby wyswietlalo ich awatar
Pomozecie
Na stronie? avatar? Moze chodzi CI o forum?
A cos bardziej szczegolowo? Jakie oprogramowanie jest na tej stronce, czy system sledzi gdzie ostatnio klikal uzytkownik, itd... Czy tez moze chodzi ci o to forum?
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
znaczy o strone na serwie vgh
to moja stronka
pisze tylko osoby online a ja bym chcial zeby pisalo gdzie przebywaja i wyswietlalo awatar albo zdjecie osoby \
moja strona
http://kubicaf1liga.vgh.pl/news.php
napisz sobie skrypciacho w phpie
przy okazji się czegoś nauczysz
ja osobiście urzywam gotowca który wyświetla liczbe onlinów
al tylko ztego wzgledu ze niemam czasu robić wszytkiego naraz
a pozatym jestem dośc nieuporządkowany \
niewieszjak to zrobić poczytaj kursy przyjrzyj się gotowca
i działaj
będziesz miał więcei frajdy
i dowiesz się czegos fajnego
hihi nie wiem czy znajdziesz gotowy skrypt w necie do tego...
w każdym razie możesz ściągnąć jakieś forum np. vBulletin lub phpbb i zobaczyć jak to tam jest rozwiązane ( żeby nie powiedzieć zerżnąć kod )
ogólnie sprawa nie jest tak mega skomplikowana wystarczy tylko odpowiednio przemyśleć skrypt logowania najlepiej jakby w bazie była jakaś tabela typu YES/NO gdzie po zalogowaniu ustawiana jest wartość yes a po wylogowaniu no (oczywiście musisz sprawdzać co jakiś czas czy dalej dany gość jest - bo przecież możesz wyłączyć kompa nie naciskając wyloguj na forum..
co do nie zarejestrowanych to sprawdzasz ile IP jest do ciebie podpiętych - odrzucasz te które należą do zarejestrowanych i gra gitara...
a co do tego co dana osoba robi to sprawdzasz do jakiego pliku w danym momencie gość sie odwołuje....
w sumie nigdy jeszcze czegoś takiego nie pisałem ale powinno zadziałać
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
znajdziesz coś prostego + troche myślenie
wyjdzie cos bardziei skomplikowanego = celo osiągnięty
no nie
wytarczą piodstawy php
do takich pierdół podobno dla chcącego nic trudnego
ble34 jak tak to podaj jakis skrypt
ok wiesz napissze ci jakiegoś primitywa daj i trioche czasu ok
ma sprawdzac co robi zalogowany koles i
wyśietlac liczbe klijentów
avatary wyprodukujesz sobie sam ok ?
właściwe mi to nawet na ręke mi też się przyda
a twojój post mnie zmotywował
ostrzegam może to troszke potrwać
Hehe... to moze 'HACK.pl summer of code' na wzor google?! :-)
Pomysl jest ciekawy, w sumie moznaby to napisac w PHP i sledzic userow przez ciacha... ale... apache ma takie cos jak modul usertrack o ile pamietam... ktory zrobi to za ciebie... a ty tylko czytasz pozniej w logu co i jak :-)
Moze sam sie zabiore i zaczne pisac... ;-)
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)