Witam.
Jak mogę złamać hasło do udostępnionych zasobów w sieci LAN. Korzystam z systemu Windows 98. Na razie nie moge zainstalować innego (Win XP, Linux).
pozdrawiam.
Witam.
Jak mogę złamać hasło do udostępnionych zasobów w sieci LAN. Korzystam z systemu Windows 98. Na razie nie moge zainstalować innego (Win XP, Linux).
pozdrawiam.
R3x chyba potrafi małamać hasło do komputerów z Windows 98.
windows 98 ma spory bug w obsludze hasel i na dobra sprawe nie ma czego lamac... wystarczy po prostu wejsc!
wystarczy poprostu pqwack czy jak to tam się pisze ;}Napisał tqm
chyba, że masz na myśli net send :7
nie... jeszcze prosciej :-) normalnie wpisujesz haslo niekoniecznie je znajac i dziala :-)
Tak możesz wpisać hasło byle jakie, albo wcale go nie wpisywać i się zalogujesz. Tyle że nie będzie wtedy dostępu do sieci lokalnej![]()
nie mowimy Dominik o sieci lokalnej ale o dostepie do zasobu w sieci lokalnej, ktory jest zabezpieczony haslem... mieszasz pojecia :-)
W takim razie przepraszam, źle zrozumiałem Twój poprzedni post:
Sądziłem że odnosi się on do logowania na komputer z systemem Win98. W tym systemie wystarczy podać byle jakie hasło, bądź też wcale go nie podawać i można się zalogować na komputer. Wtedy jednak nie ma dostępu do sieci lokalnej.Napisał tqm
Natomiast co do zasobów udostępnionych zabezpieczonych hasłem to trzeba podać prawidłowe hasło. Mając udostępnione zasoby w sieci lokalnej na komputerze z tym systemem, zabezpieczone hasłem nie mogłem się do nich dostać jeśli nie podałem prawidłowego hasła. Próbowałem wpisać byle co, bądź też nic nie wpisywać ale otrzymywałem komunikat o braku dostępu.
Pozdrawiam
a ja dalej twierdze ze mozna wejsc... logujesz sie normalnie do pulpitu z prawidlowym haslem - masz swoje ustawienia i widzisz LAN... pozniej wchodzisz do katalogu udostepnionego z maszyny dzialajacej pod win98 ale katalog zabezpieczony haslem... cala zabawa z wchodzeniem trwa max 2 minuty ;-)
No chyba ze teraz win98 tez ma jakies dziwne aktualizacje, to moze zalatali ten bug w obsludze hasel o ktorym mowie :-) ale hasla do zasobu znac nie trzeba ;-)