Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 12

Temat: mikrofon w laptopie(przechwyt głosu)

Exclamation mikrofon w laptopie(przechwyt głosu)

Witam od niedawna zauważyłem że u mnie w laptopie jest mikrofon który ciągle działa. Interesuje mnie to czy mógłbym przechwycić to co ktoś mówi siedząc przy laptopie. Chodzi mi o to czy da rade słyszeć wszystko to co ktoś mówi (np. do siebie) kiedy jest przy laptopie.

Domyślnie Jak jest mikrofon to może i nagrywać

Wystarczy włączyć Rejestrator dźwięku w Akcesoriach a będzie nagrywał.

Domyślnie

sorki panowie;p nie napisalem chodzi mi o przechwyt głosu z innego kompa z ktorym nie mam w ogóle kontaktu tylko przez internet no i przez gg z ta osoba:P

Domyślnie

Hmm przechwytywanie dźwięku? Jest taki płatny programik (ma 7 dniową wersję testową) zwie się ALL IN ONE KEYLOGGER. Używałam jak były problemy w rodzinie. Tam masz takie opcje jak wykonywanie zrzutów, nagrywanie dźwięku z mikrofonu, rejestracja klawiszy i wiele innych. Obsługa jest na hasło, a panel logowania wyskakuje po ustawionej wcześniej kombinacji klawiszy. Opcje ustawiasz w programie, tuż po jego instalacji. Możesz wysłać że ma ci zrzucać na dysk, lub wysyłać mailem. W tej drugiej opcji jest wykrywalny. Z tym że sporo rzeczy rejestruje, także nadaje się wyłącznie do krótkich akcji bo zawala dysk. Jeśli to twój komp, jest to doskonałe rozwiązanie. W konfiguracji możesz ustawić, że ma nie monitorować twojego usera, a monitoruje pozostałych. Wypróbuj
    Jeśli nie będziesz mieć pod górke, nigdy nie dojdziesz na szczyt.

Domyślnie

Napisanie programu który będzie to robił to pestka.

Trudnej może być z przechwytywaniem obrazu z kamery, system ogranicza dostęp do tego urządzenia i jeśli ktoś będzie chciał użyć kamery np. do skypa podczas kiedy będziesz go podglądał wystąpi tzw "Device corrupted".
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

Domyślnie

kiedyś mialem taki problem ze ktos wiedzial co mowie i wgl okazalo sie ze mialem jakiegos keyloggera na komputerze ktorego mi wyslal ;/ nie wiem jaki to keylogger ale wiem ze jest to mozliwe

Domyślnie

trzeba miec i wrzucic (fizycznie latwiej) jakis trojan?
    kamerka to zly pomysl: lampka swieci (latwo sie domyslic), zawali wolne lacze, klopoty jesli jest juz w uzyciu lub jesli ktos chce jej uzyc a trojan dziala
    takiego z obsluga mic nie widzialem nigdy ale moze ktos juz na to wpadl

Domyślnie

Szukałem niedawno takiego cacka i znalazłem Program nazywa się Oleansoft Hidden Camera http://www.oleansoft.com/ Nagrywa to co slyszy mikrofon i pozwala na podejrzenie widoku z kamerki. Trzeba tylko uważać aby nie narobić przypału Za każdym razem gdy kamerka w laptopie/komputerze zaczyna coś rejestrować daje o sobie znać (świeci sie diodka przy kamerze lub uruchamia sie program odpowiedzialny za to urządzenie) wieć uważajcie. Życzę udanej zabawy

9. Domyślnie

Witam,

Jako, ze pare osob interesuje sie tym tematem to napisze moje rozwiazanie tego problemu tj przechwyt glosu z laptopa przez siec lokalną jak i z komputera w internecie za natem/routerem/firewallem - poniewaz rozwiazanie, ktore opisze dziala przy kazdym rodzaju polaczenia do internetu.

Z pomoca idzie nam program Ammyy Admin Remote Control Software for Remote Desktop Sharing do zdalnego "pomagania" (program darmowy do zastosowan home use)

Bedziemy mogli ogladac pulpit ofiary w trybie view only lub z mozliwoscia klikania, poruszac sie po dysku, przeprowadzac voice chat - tu musimy wyciszyc swoj mikrofon calkowicie albo wylaczyc go w ustawieniach aby ofiara nie slyszala nas u siebie.

Na komputerze ofiary sciagamy np do c:\program files plik http://www.ammyy.com/AA_v3.exe

Uruchamiamy program nastepnie w zakladce Ammy -> Usługa -> Zainstaluj.

Dzięki temu program bedzie sie odpalal przy kazdym uruchomieniu komputera jako usluga i nie bedzie widoczny w trayu.

Program pierwszy raz uruchomiony na komputerze ofiary dostaje numer ktory sobie zapisujemy. (Twoje ID)

Dodatkowo aby podczas polaczenia ofiara nie widziala ze sie laczymy, tj zmienia sie u niej tapeta itp proponuje w zakladce Ammyy -> Ustawienia -> Klient wylaczyc wszystkie mozliwe opcje.

W zakladce Ammyy -> Ustawienia -> Wspolne wybieramy dostepne urządzenia audio recording device.

Następnie z komputera operatora odpalamy ammyy admin i laczymy sie w zakladce operator z numerem ofiary - ofiara dostaje zapytanie czy pozwolic na to polaczenie - zgadzamy się i tu bardzo wazne klikamy opcje zeby zapamietal to ustawienie i juz nigdy nie spyta ofiary o potwierdzenie bedziemy sie mogli laczyc kiedy tylko chcemy o ile komputer bedzie uruchomiony. Po stronie operatora mozemy wybierac w celu zmniejszenia utylizacji lacza np sam voice chat bez ogladania co sie na pulpicie dzieje (no chyba ze chcemy podlgadac ekran w celu widocznosci rozmowy na komunikatorach czy czatach), tak jak wspomnialem pamietajmy o wylaczeniu naszego mikrofonu.

Jesli nie mamy mozliwosci polaczenia sie od siebie i zaakceptowania od razu na komputerze ofiary (np komputery nie sa w tym samym domu) to na komputerze ofiary w zakladce ammyy -> ustawienia -> Klient -> Ustwienia dostepu wpisujemy numer operatora i nadajemy konkretne prawa.

Pozdrawiam
    [email protected]

Domyślnie

Witam!
    Jestem nowy i mam pytanie odnośnie mikrofonu. Myślę, że ten watek jest właściwy. Czasami mam potrzebę kontroli tego co się dzieje pod moją nieobecność w domu (pominę szczegóły). Podsłuch przez mikrofon w laptopie myślę, że byłby dobrym rozwiązaniem. Jest jednak jeden problem - mikrofon w laptopie jest odłączony. Chciałbym wiedzieć czy jest jakiś program pozwalający na włączenie tego mikrofonu czasowo poprzez kontrolę z innego komputera. Czyli np. odpalam swój laptop łączę się z drugim laptopem włączam mikrofon, sprawdzam co się dzieje a potem znowu go wyłączam. Mam dostęp fizyczny do tamtego lapka. Nie kryję, że chciałbym pozostać niezauważony w tym czasie gdy zmieniam ustawienia
    Szukałem w necie, ale nie bardzo wiem co byłoby właściwe?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni