Zmieniam mac w bactracku i na pierwszym miejscu zamiast 00:...., pokazuje mi potem 06:..... I to za kazdym razem. Nie sprawdzalem na innej dystrybucji. Ale zanim sprawdze moze ktos podpowie co to moze byc i jak sie z tym uporac
Zmieniam mac w bactracku i na pierwszym miejscu zamiast 00:...., pokazuje mi potem 06:..... I to za kazdym razem. Nie sprawdzalem na innej dystrybucji. Ale zanim sprawdze moze ktos podpowie co to moze byc i jak sie z tym uporac
patrzyles macchangera?
"Wiadomo, ze taki a taki pomysl jest nie do zrealizowania. Ale zyje sobie jakis nieuk, ktory o tym nie wie. I on wlasnie dokonuje tego wynalazku."
ja mom podobnie, tyle ze bez zmieniania mac, mam 2 atherosy, jeden na minipci drugi pcimcia, na minipci iwconfig pokazuje mi tak jak jest, a na pcimici mam 06 zamiast 00 na poczatku MAC. Nie wglebialem sie w ten temat, bo po prostu uzywam tego mac ktory mi pokaze iwconfig i wszytsko dziala jak nalezy, co nie znaczy ze nie chcialbym wiedziec czemu tak sie dzieje
EDIT: Mam BT3, minipci-5001x+, pcimcia-5005gs
Acha o to chodzi.... to sterownik tworzy interfejs z mac zaczynajacym sie od 06.
"Wiadomo, ze taki a taki pomysl jest nie do zrealizowania. Ale zyje sobie jakis nieuk, ktory o tym nie wie. I on wlasnie dokonuje tego wynalazku."