Jak ukryć pasek adresu w wybranym folderze (win XP) Lub zmiana wyświetlanego adresu tak jak np w folderze moje dokumenty
Jak ukryć pasek adresu w wybranym folderze (win XP) Lub zmiana wyświetlanego adresu tak jak np w folderze moje dokumenty
Pisałem niegddyś program - tweaker, więc rejestr nie jest mi obcy
Pasek adresu ukrywasz klikając PPM na napis adres, niestety są to ustawienia globalne czyli pasek nie będzie wyświetlany w żadnym folderze, wydaje mi się że ukrycie paska dla poszczególnych folderów możliwe nie jest chyba że sam coś znajdziesz
Pod tym kluczem są zapisywane wszystkie ustawienia dla poszczególnych folderów - pod warunkiem że opcja zapisywania ustawień jest włączonaHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell NoRoam\Bags
Jeśli chodzi o zmianę nazw wyświetlanych adresów - możliwe tylko w przypadku folderów systemowych (typu Kosz, Mój Komputer, Moje dokumenty) wszystko pod kluczem:
Np żeby zmienić nazwę kosza (Na co Xp normalnie nie pozwala) trzeba zmodyfikować domyślną wartość klucza:HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\CLSID
Albo moje dokumentyHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}
No to tyle z mojej stronyHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\CLSID\{450D8FBA-AD25-11D0-98A8-0800361B1103}
www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.
Czyli zakładając że na c:\folder mam folder którego adres w pasku adresu chcę ukryć zamiast adresu np XXXX nie mogę zrobić Myślałem że w pliku dektop.ini
można coś dodać od siebie : )
No o tym nie pomyślałem Zawsze wybieram to trudniejsze rozwiązanie:P
Niestety dekstop.ini takich ustawień nie umożliwia, możesz zmienić w nim ikonę folderu, czionkę, tło, kolory ale nie nazwę zastępującą adres
www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.