Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 12

Temat: Maskowanie IP

Post Maskowanie IP

Witam!

Mam pytanie:

Chcialbym skorzystac ze strony (dokladnie www.pandora.com - takie radyjko internetowe), ktorej uzywanie jest dozwolone tylko w USA (chodzi o prawa autorskie czy cos). Stronka sprawdza IP, wiec chcialbym zamaskowac swoje (chyba tak to sie nazywa?) na IP jakiegos serwera w USA. Znalazlem stronke z serwerami proxy itd, ale nie wiem jak mam to zrobic fizycznie tzn. jak sie polaczyc z tymze serwerem tak zeby wchodzac na w/w strone wykrywala ona IP tegoz serwera. Prosze o podpowiedz. Z gory dziex

Domyślnie

a wystarczylo uzyc bramki proxy z www...

Tylko jak znalezc bramke proxy, ktora ma adres IP zlokalizowanego w US?

Domyślnie

Sorry ale nie mogle inaczej odpowiedziec - google!
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Prozy to obłuda
    wam się wydaje że jak sobie włączycie tora czy polecicie przez bramkę high anonimous
    to jest ok ?
    Ziomki to era globalnej komunikacji
    i nie tylko my o tym wiemy
    głópie proxy nie wystarczy żeby przechytrzyć
    łotrów i prawa stróżów
    Dlaczego wszystkie piosenki są o sexie ,miłości
    i innym pozytywnym gównie
    Nie mogły by być o czystym bólu ,nienawiści i frustracji i innych prawdach których więcej niż mniej ? ......... Ten świat to plastikowe ,fałszywe gówno
    nie mające nic wspólengo z moją rzeczywistością.
    Mtv to nie mój świat
    (tak jestem nie dojrzały ,mam kompelksy ..... i wiecie co? i chuj)

Domyślnie

http://www.proxy4free.com/page1.html
    a na dluzsza mete vpn hosting
    Pozdrawiam

Domyślnie

i co z tą stronką?

Ja słyszałem to samo co naichniach napisał, że nie ma tak że wchodzisz na strone do zmieniania proxy wpisujesz tam adres stronki przed ktorą chcesz ukryć/zmienić ip i możesz ściągać na rapishare ile chcesz. Mi raz działało na stronce forum jak mi dali bana na ip, kiedyś też działał hide ip bardzo byl skuteczny teraz nie wiem czy ci złapie coś

ta stronka to proxy.org wybierasz proxy a potem wpisujesz stronke na jaką chcesz wejsc może podziała,

podobno tez takie rzeczy niedziałają dlatego, że serwerów proxy jest 1 milion, a chętnych 1 miliard

Domyślnie

Cytat Napisał Cwenu Zobacz post
    i co z tą stronką?
    Ja słyszałem to samo co naichniach napisał, że nie ma tak że wchodzisz na strone do zmieniania proxy wpisujesz tam adres stronki przed ktorą chcesz ukryć/zmienić ip i możesz ściągać na rapishare ile chcesz.
    Jest taki program o nazwie "multiproxy" wrzucasz mu w liste proxy w postaci pliku txt, program sprawdza serwery pod katem anonimowosci i szybkosci, jest opcja losowego wybierania kolejnego serwera co iles sekund,
    szukanie inaczej niz tym programem dzialajacego proxy to strata czasu i nerwow.
    rapidshare sie nabiera nawet na nieanonimowe proxy... wydaje sie, ze ludzie z RS maja to po porstu w dupie TOR tez sie nadaje do sciagania z RS, sam nawet raz wycisnalem 350 KB/s, ale zazyczej jest to nie wiecej niz 50KB/s... taki tor....

Mi raz działało na stronce forum jak mi dali bana na ip, kiedyś też działał hide ip bardzo byl skuteczny teraz nie wiem czy ci złapie coś ta stronka to proxy.org wybierasz proxy a potem wpisujesz stronke na jaką chcesz wejsc może podziała,
    Dla samego wejscia na forum wystarczy spokojnie bramka proxy, na np. proxy.org, zawsze dziala, chyba ze ktos na swoim forum jakos wytnie to ucieczka z ramek np., czy cos...

podobno tez takie rzeczy niedziałają dlatego, że serwerów proxy jest 1 milion, a chętnych 1 miliard
    Niestety cos sie posypalo ostatnio, duzo proxy ma ograniczenia nie da sie np. zalogowac nigdzie... takich full liberalnych anonimowych proxy jak na lekarstwo
    btw. radze uwazac z logowaniem gdziekolwiek przez proxy, znalazlem jeden serwer proxy, ktory nie dzialal, a napis glosil dokladnie tak: "Thanks for all the nice data. Proxy is closed now."
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Domyślnie

ja wpisalem w google bramka proxy i pierwsze lepsze jakie zauwazylem weszlo odrazu...

Domyślnie

gogulas chcial zwrocic uwage na cos innego - anonimowe proxy jest anonimowe dla stron ktore ogladacie ale nie dla adminow takich proxy... nie zdziwcie sie jak zalugoujecie sie przez proxy na allegro/eBay/itp i zaraz bedziecie mieli mase transakcji z konta - nie zrobionych przez Was...

Nie ma mozliwosci abyscie byli w stanie powiedziec czy admin proxy nie kopiuje ruchu i nie zapisuje sobie Waszych hasel.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni