Posiadam tablepPC Skeye.pad z odblokowanym systemem windows ce net. 4.2
Niestety nie chce sie zainstalować żaden programik do gps.
wyskakuje jakiś błąd.." is not a valid Windows Ce " Cchiałbym wgrać AutoMapę.
POZDRAWIAM!
mogl by mi ktoś powiedzieć czy istnieje możliwośc usunięcia ikonki temp w automapie ,niestety niemoge ustawić klawiszy systemowych ,a trafianie w odpowiedni punkt za kazdym razem jest denerwujące,mam jescze jedno pytanie cz instalował ktoś na win 4.2 destinator 6
MAM packard bell 610 z win 5.0 ce i chce go odblokowac - wyskakuje mi po wlaczeniu taki panel z wyborem albo navigacja albo zdjecia i muzyka a chce zainstalowac auto mape
POMOCY
To teraz na prawde glupie pytanie - mam software ktory mialem na moim sat-nav'ie - ale ten dzialal pod 'Windows CE 4.2 core .net'. Nowe urzadzenie ktore dostane za kilka dni bedzie Windows Mobile 5.0.
Pytanie: czy ktos wie czy da sie ten soft odpalic na nowszym OS'ie czy bedzie problem (brak zgodnosci z systemem operacyjnym, itd)...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Proponuje zmienic oprogramowanie... Ja testowalem juz rozne, zarowno na PDA z GPS jak i na zestawach samochodowych... oczywiscie sprawa jest bardzo subiektywna - jedni wezma Destinator'a, inni TomTom'a albo CoPilot'a... Nie testowalem automapy... ale w Polsce dobrze spisywal mi sie MioMap (uzywa map Tele Atlas) i jest dosc tani w aktualizacjach...
Wszystko zalezy od tego jak chcesz uzywac i do czego... Dalej lekko off-topic ale moze sie komus przyda - moje subiektywne odczucia z testowania roznych nawigacji w roznych warunkach.
Destinatora testowalem najmniej wiec nie opisze...
TomTom 6 jest ok ale prosze nie wlaczajcie polskich komunikatow bo wyrzucicie PDA czy co tam macie za okno po paru minutach... tak wkur*******go glosu jeszcze nie slyszalem!
CoPilot trafil mi sie teraz z nowym telefonem... ehmmm - upierdliwy jak zawsze, w trybie pieszego pokazuje cala trase w linii prostej i zoom dziala jakby chcial a nie mogl - tzn nie zobaczysz gdzie jestes w odniesieniu do trasy bo program robi zoom-out a pozniej jak wylaczysz przyciemnia u mnie ekran na maksa... do tego ponizej 8km/h nie widzi ruchu... wiec co ma zrobic pieszy?! biegac?!
Z mojego doswiadczenia wynika, ze najlepiej do ogolnych zastosowan - trasa miedzynarodowa, ruch miejski, rowerek po miescie i pieszy turysta - najlepiej nadaje sie MioMap. Mialem okazje miec wersje 3.0 (teraz wyszla juz 3.2 - czekam na nowe urzadzenie wlasnie) ma 24 kraje europejskie (w tym Polske oczywiscie), gada w 16 jezykach, ma kamery predkosci, system TMC (RDS) i mase innych... Calosc zajmuje 1GB na karcie pamieci.
Zaleta dla mnie bylo to, ze ma 6 trybow pracy - samochod, autobus, ciezarowka, taxi, rower i pieszy - dla kazdego trybu inaczej dobiera trasy (TomTom w UK notorycznie pakuje ciezarowki i TIRy w waskie uliczki hehe). W trybie rower uwzglednia sciezki rowerowe, w trybie pieszy najdrobniejsze zakamary w ktore strach wejsc wieczorem :-) Ocyzwiscie do tego tez ma tryby najszybszy, najkrotszy, ekonomiczny...
Poniewaz wszystkie mapy sa w jednym miejscu nie ma problemuz ustawieniem trasy miedzynarodowej np. Warszawa - Londyn... dowiemy sie od razu ze sa platne autostrady, prom itd...
Wlasnie kombinuje gdzie kupic to samo oprogramowanie do mojego PDA... wiem ze sa wersje dzialajace z Window Mobile 5 (to samo co dla Mio A701) i Windows CE (jak dla Mio C710). Podejrzewam, ze jakby poszukac to i zassac z sieci tez gdzies mozna...
P.S.
Gdyby ktos chcial kupic Mio C710 na przyklad to na pewno nie kupujcie w UK... na allegro sa ponad 100 funtow taniej niz w UK - te same nowiutkie fabryka zapakowane. W zestawie sa wszelkie mozliwe dodatki - uchwyty, kabury, sluchawki - nawet zaczep do montowania na rower (tak tak... zaczep rowerowy!).
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Zakupiłem nawigację w Wielkiej Brytanii; ay to be model ATB083, z mapami UK i Irlandii. Chciałbym wgra mapy Polski i Europy, mapy takie posiadam na płytkach cd i dvd< zgrane oryginały od znajomych- m.inn. z MIO 250> ale tu pojawia się problem. Otóż jak to zrobic? czytałem trochę na forum ale nie bardzo kumam o co chodzi<laik>. nawigacja działa na systemie win ce.net 4.2 core a mapy które są zainstalowane są z tele atlasu. proszę o każdą radę i sugestię. z góry dzięki.
Witam,
mam gps mio p350/550 i automapa 3.9.3 XL i wgrałem cracka lecz mam nie zarejestrowane 2 mapy które najbardziej potrzebuje polski i krakowa
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć gdzie moge załatwić aby te mapy działały potrzebny mi jest klucz licenca albo jakiś lepszy crack
3.9.3? przywiazany do tradycji jestes?3.9.7 znajdz;-) a wkrotce 4.01 bedzie "uduchowiona", mam uduchowiona ale na acery 310;-)poki co![]()