Witam
mam zainstalowanego trojana na porcie 7777 strasznie zwalnia mi komputer i wogule jak go wywalic z kompa Czy wystarczy format dysku C z przeinstalowanie windowsa?
prosze o szybka odpowiedz z góry dzieki
pozdrawiam
Witam
mam zainstalowanego trojana na porcie 7777 strasznie zwalnia mi komputer i wogule jak go wywalic z kompa Czy wystarczy format dysku C z przeinstalowanie windowsa?
prosze o szybka odpowiedz z góry dzieki
pozdrawiam
Pamiętaj zanim zapytasz sprawdź ten adres www.google.pl
ty, eryk stary hAxi0r dałeś sobie zapodać trojana (sic!)
* markossx *
nie dalem sobie trojana wyslac sam stworzylem cafeini trojana dalem zeby montowalo na port 7777 i otworzylem niechcacy tego trojanka niby fote i zamnontowalo umnie trojana
PS: Cafeini jeszcze dziala poprawnie?
pozdrawiam
aaa, to inna sprawa, czyli załatwiłeś się własnym orężem
zablokuj sobie ten port na fw a potem kombinuj, za wiele nie miałem z trojanami do czynienia ale pewnie trzeba zneutralizować proces odpowiedzialny za otwieranie tego portu...
* markossx *
najlepiej bedzie jak zrobie sobie format i bedzie powinno pomóc tylko jak przeinstalowc windowsa zeby nie usunac lilo;/;/
pozdrawiam
chłopie! zbyt restrykcyjnie chyba podchodzisz do zagadnienia...
jeśli miałbym po każdym problemie robić reinstalkę systemu to bym chyba padł...
wyeliminuj gnoja (winda?) poprzez przebadanie procesów, rejestrów, etc...
tu masz dobre zabawki do procesów:
http://www.microsoft.com/technet/sys...utilities.mspx
jeśli chodzi o lilo to zaloguj się na linux i zrób lilo (ja robie -v) - powinien stworzyć kopię zapasową boot'a jeśli nie robi to:
* markossx *
nie mam czasu na pierdoły teraz jest mi i tak potrzsebny nowy system reinstalka bo i tak juz dawno odswierzalem system wiec i tak trzeba... ale dzieki za odpowiedz i za pomoc
pozdrawiam
możesz powiedzieć dokładniej coś ty namieszał? bo nie za bardzo rozumiem..
jeśli sobie sam zainstalowałeś trojana to wystarczy się z nim połączyć i ( w przypadku cafeini) uninstall i po kłopocie co do formatowania dysku w zupełności wystarczy to jest chyba najlepszy antywirus
teoretycznie coś nowszego z virusów potrafi sie osadzić gdzieś w pamięci na karcie graficznej czy w czymś podobnym.. ale to naprawdę coś nowego a w pozostałych przypadkach format wystarcza....
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
to już więcej nie będę czasu tracił by ci pomócnie mam czasu na pierdoły
sformatuje se jeszcze mózgownicę
no comment
* markossx *
nie bede jednak formatowal mam avasta i wykrył mi trojana cafeini i dalem usun nie wiem czy juz po kolopocie eMCe jak mozesz napsiz dokłądniej jak usunac tego trojanka z kompa
pozdrawiam
Edit: Jak dac uinstall
Edit 2: połączylem sie z nim i co dalej
Ostatnio edytowane przez eryk : 05-26-2007 - 16:53