Witam! Gdy wpiszę w Google pewne zapytania będąc podłączonym przez Tor, wyszukiwarka zamiast wyświetlić wyniki każe mi wpisywać captcha. Co więcej po poprawnym wpisaniu captcha każe wpisywać kolejne, i kolejne, i tak w nieskończoność. Jak to obejść?
Witam! Gdy wpiszę w Google pewne zapytania będąc podłączonym przez Tor, wyszukiwarka zamiast wyświetlić wyniki każe mi wpisywać captcha. Co więcej po poprawnym wpisaniu captcha każe wpisywać kolejne, i kolejne, i tak w nieskończoność. Jak to obejść?
Hm obejść może być ciężko, gdyż Ty jako klient TORA nie masz nic do powiedzenia. Google zabezpiecza się CAPTCHĄ gdy ruch z jakiś adresów IP w bardzo krótkim czasie jest zbyt duży. A tak się pewnie dzieje gdy zbyt wielu użytkowników TORA jest aktywnych, a sieć dysponuje za małą pulą adresów IP. Pozostaje przeczekać. Spróbuj za godzinę, dwie, albo w nocy, albo na drugi dzień.
www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.
Spróbuj połączyć się przez TOR -> jakieś proxy. U mnie działało.
A próbowałeś zmienić w Torze ip?
moim zdaniem przez tora ci się nie uda.
Odpuść sobie Tora na razie, albo wybierz inną przeglądarkę - Ask, Yahoo.
węzły wyjściowe (exit node), nie są żadną*tajemnicą (https://torstatus.blutmagie.de/) Google je wycina (np duckduckgo lub startpage nie blokuje takiego ruchu). Sposoby na ominięcie są zależne od sposobu w jaki łączysz się z Torem.