Chcialbym stworzyc wirualy komputer tak by laczyl on sie z internetem pon innym numerem ip i by wszystkie aplikacje na nim tez laczyly sie pod tym innnym ip i nie wiem czy jest to mozliwe przy zastosowaniu np Vmware, virtal pc albo czegos innego?
Chcialbym stworzyc wirualy komputer tak by laczyl on sie z internetem pon innym numerem ip i by wszystkie aplikacje na nim tez laczyly sie pod tym innnym ip i nie wiem czy jest to mozliwe przy zastosowaniu np Vmware, virtal pc albo czegos innego?
proxy, tor
No wiem ale czy moge podloczyc wirtualny komputer pod tora albo serwer proxy bo chce by wszsytkie aplikacje na nim laczyly sie pod innym ip
Chyba chlopie sam nie wiesz o co pytasz albo nie potrafisz zapytac...
Kazda maszyna wirtualna ma swoj osobny MAC na karcie sieciowej (wirtualnej z reszta, sprzezonej lub nie z fizuyczna karta w kompie), ma wiec swoj osobny adres IP. W ten sposob masz wiec w najprostszej konfiguracji na 1 fizycznym kompie karte sieciowa podpieta do kabla... a ta karta sieciowa przedstawia sie z 2 adresami MAC i 2 adresami IP... to tak w maksymalnym uproszczeniu bo technicznie dziala to nieco inaczej, ale z zewnatrz tak to widac - jakbys mial hub/switch i 2 kompy fizycznie.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
No wlasnie niestety laczy mi sie pod tym samym ip byc moze dlatego ze polaczenie z internetem ma przez ruter ale znalazlem rozwiazanie w postaci VMware razem z JanusVM tylko mam male problemy z konfiguracja
Jednak nie masz pojecia jak zapytac o to co chcesz sie dowiedziec...
Zgaduje wiec ze chodzi Ci o zmiane IP z jakim przedstawiasz sie na swiecie - skoro idziesz przez router to nie ma takiej mozliwosci. Zadne VMWare Ci nie pomoze - musisz tunelowac polaczenia przez jakies proxy/inny komp/itp.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
No wlasnie o to mi chodzilo czy moge podlaczyc tora np pod VMware ale juz se poradzilem