Czy ktoś mi może powiedzieć jakiej ramki urzyć, żeby nie wyświetlało mi mojastrona.com/index.html index2.htm itd... tylko caly czas mojastrona.com?
Z góry dziekuje za odpowiedzi
Czy ktoś mi może powiedzieć jakiej ramki urzyć, żeby nie wyświetlało mi mojastrona.com/index.html index2.htm itd... tylko caly czas mojastrona.com?
Z góry dziekuje za odpowiedzi
Nie używaj nazw Index & numer - to mało estetyczne, jeden plik index.html w którym umieszczasz przykładowo taki ładny podział ramek, kolejne pliki to nplogo.html, menu.html, main.html
W menu używasz takich odnośników:Kod html:<FRAMESET ROWS="25%,*" BORDER="0"> <FRAME NAME="LOGO" SRC="Logo.html" FRAMEBORDER="0"> <FRAMESET ROWS="100%,*" BORDER="0"> <FRAMESET COLS="25%,*" BORDER="0"> <FRAME NAME="MENU" SRC="menu.html" FRAMEBORDER="0"> <FRAME NAME="GLOWNA" SRC="main.html" FRAMEBORDER="0"> </FRAMESET> </FRAMESET> </FRAMESET>
- przeładowuje tylko ramki i nie zmienia aktualnego adresu stronyKod html:<a href=newsy.html target="GLOWNA" style="text-decoration:none" >NEWSY</a>
www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.
Powinno dzialac, tylko ze takiej strony nie zaindexuje poprawnie google.Kod:<frameset rows="100%,*"> <frame frameborder="0" src="http://adres.twojej.strony/index.html" scrolling="auto"> <noframes> <body> <center> <p><b>Witamy na stronie! Twoja przegladarka nie obsluguje ramek, zalecamy zainstalowanie nowszej wersji.</b></p> </center> </body> </noframes> </frameset>
Śmiga dzieki :*