-
mapa na europe (wlochy, hiszpania)
hehe.... welcome! dawno mnie tu nie bylo. ale widze ze forum dalej nie zyje....szkoda... ale do rzeczy.
szukam jakiejs dobrej mapki, mysle o Destinatorze. Jakies sugestie ? Oczywiscie z PL. Ktos moze sie podzielic ?
BlackIceNavarro
-
no to odpowiem sobie sam....
...mam destinatora i jest pieknie. jak ktos ma pytania, pisac.
BlackIceNavarro
-
A ja dalej polecam MioMap... mapa UK kuleje nieco ale Polska jest OK, Wlochy sa super... Hiszpanii nie mialem okazji zwiedzac samochodem
-
hehehe
Miomap hmmm sa teraz dobre mapy z 2007 3.2 na pda i 3.3 na PNA, polska jednak dalej kuleje, wyszla od emapy 38 MB jest dokladna ale mase w niej bledow, polecam wrocic do tej z teleatlasa ok 13 MB.
Desti 7 ok, ma dobre mapy, TomTom podobnie.Zalezy od sprzetu czy uciagnie np Desti 7
heheh a wracajac do swiata zywych po dlugim czasie hehe faktycznie forum nie zyje))
Ostatnio edytowane przez Wyrafinowana Kurtyzana : 06-24-2007 - 03:50
-
Navi
navigon ze swoją mapą navteq jest najlepszy na zachód Europy ma najbardziej dokładnie odwzorowane mapki (inaczej jest z Polską) oraz największąliczbę POI. Pozdrawiam.
-
Sorry ale na ilu innych softach sprawdzales mapy, ze mowisz ze navigon najlepszy? Podaj na czym jezdziles, bo jak na razie Twoj wniosek jest malo wiarygodny.
-
hehe, TQM: to samo mi przeszlo przez mysl....
reasumujac zainstalowalem destinatora 6.0 prowadzil GENIALNIE przez niemcy, szwajcarie.... jak po nitce. 6.0 jest nieco stary wiec tym bardziej brawo. z czystym sumieniem polecam, doprowadzil pod sam hotel.
BlackIceNavarro
-
Jezdzilem na Mio, TomTom, CoPilot oraz Microsoft Autoroute 2005. AutoMapy jeszcze nie testowalem bo nie ma mnie w kraju wiec mija sie to z celem...
Mio - ponad 8tys km.
TomTom - okolo 2tys km.
CoPilot Live - 50km i dziekuje, postoje...
MS Auto Route 2005 - ok 50km dla testu...
Mio prowadzilo doskonale przez Polske, Czechy, Austrie, Wlochy i w UK. POI mialo z numerami telefonow i lacze bluetooth do telefonu bylo jak znalazl - dzialalo swietnie! Jezdzilem na Mio C710, na PocketPC a teraz mamy kolejny model C729 - kupiony w Polsce.
TomTom - pomimo wrecz pokracznego interfejsu cos w sobie ma... Mapa nie wyswietla sie tak ladnie jak w Mio ale... to ma dzialac i masz dojechac gdzie chcesz... no i dojechalem... Co prawda Mio mialo wiecej POI wiec na wycieczki ze zwiedzaniem polecam MIO Testowane tylko na TomTom Go500
CoPilot Live - ehmmm... uwielbiam jak mijam skrzyzowanie i po paru sekundach slysze 'skrec w lewo' - grrrrr! Mapa moze byc, ale obsluga mi nie lezy (subiektywne zdanie) a do tego choc sprzedali mi to z telefonem, to na tym samym telefonie nie wyrabialo sie czasowo - no coz... Dziekuje, mam inne rozwiazania.
Microsoft Autoroute 2005 - na PC... nie gada gdzie skrecac ale jako mapa jest niezle. Jak ktos lubi duzy ekran to czmu nie. Ja akurat wole mniejszy i gadajacy :P Po prostu 15" laptop ciezko zmiescic na desce w samochodzie.
-
to jeszcze slowem chyba zakonczenia tego postu:
moj brat ma TOM TOM'a. zagranica ok, Polska mocno srednio, duze miasta OK, mniejsze tragedia (tylko trasy przelotowe) - wersja z przed roku, wiec moze cos sie zmienilo.
co do AutoMapy - na polske zajebioza, do tego min 2x w roku aktualizacje (kraj sie zmienia ? ha ha).
BlackIceNavarro
Zasady Postowania