Siema mam pproblem z uruchominieniem programów w linuxie plików exe :P jak uruchomie jakis plik wyskakuje mi ramka i wybór programów w któym mam otworzyc Pomocy
Pozdrawiam!!!
Siema mam pproblem z uruchominieniem programów w linuxie plików exe :P jak uruchomie jakis plik wyskakuje mi ramka i wybór programów w któym mam otworzyc Pomocy
Pozdrawiam!!!
uzyj emulatora, np vine czy jakos tak to idzie, ponoc bardzo dobry ;p
"W życiu wszystko ma jakiś sens, tylko trzeba go odnaleźć. No i często ma on odmienne znaczenie dla różnych osób."
Normalnie Linux nie uruchomi programow w .exe czyli takich dla Windows - nie da sie po prostu... Tak jak powiedzial pieprzu, uzyj wine albo podobnego... crossover office - komercyjny - ale wart swojej ceny... tylko musze przyznac, ze glupawo wyglada IE biegajace pod linuxem
Sciągnnolem ten programik ale jego tez sie neida zainstalwoac to samo
poczytaj sobie o wine
portem sie bawa to nie windows
tu trzeba zaczynać wszytko od nowa prawie
pierzu - wybacz ze przekrecilem :-) teraz dopierdo zauwazylem jak ciezki blad walnalem
Co do wine - polecam www.winehq.com
hmm nadal nie rozumiecie
chodzi o to ze jak chce zainslowac wine to to samo co z innymi programami....
To chyba Ty nie rozumiesz... jak zainstalujesz wine to przynajmniej niektore windowsowe dasz rade zainstalowac... bez tego nic nie zrobisz...
Ewentualnie mozesz sie usmiechnac w strone takiego czegos jak Crossover Office - to inaczje ujmujac sprytnie ustawione wine ktore jest 'poinformowane' jak zainstalowac spora ilosc aplikacji windowsowych pod linuxem... tyle ze crossover jest komercyjny (czytaj platny!)...