Witam czy da sie otrzmac hasło z poczty np. onet z cisateczka mam ciasteczko ale haśło jest zaszyforawne. znacie jakis dekoder do tego albo jakas lekturke?
Witam czy da sie otrzmac hasło z poczty np. onet z cisateczka mam ciasteczko ale haśło jest zaszyforawne. znacie jakis dekoder do tego albo jakas lekturke?
PassTool dzieki temu mozesz wyciagac haslo z przeladarki.
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
ehh nie o to chodzi ja tylko chce wiedziec jak rozszyforwac hasło do poczty z cistaeczka cookies, jakim sposbem to jest kodowane
poszukaj bazy hashów. albo podaj to co masz to może ktoś ci rozkoduje.
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
podac to nie podam(bo tam jest tez moje hasło) ja chce sie tylko nauczyc rozszyfrowac powie ktos jak?
A wiesz ze haslo to jest na pewno haslo czy tylko identyfikator sesji powiazany z kontem?! Moze nie trzeba nic dekodowac, wystarczy jedynie znac login i hash z ciasteczka aby wejsc
Poza tym wiekszosc algorytmow do tego typu zadan jest jednokierunkowa czyli nie ma mozliwosci zdekodowania. Pozostaje jedynie atak brute-force. Poczytaj sobie o crypt() to bedziesz wiedzial na jakiej zasadzie sprawdza sie autentycznosc usera.
Onet nie zapisuje haseł w cookies.
A ktoś tak robi?
Uwierz mi ze masa ludzi tak robi... lekko poprzestawiaja, lekko pokombinuja i mysla ze jest ok... cale szczescie coraz wiecej ludzi bierze jakis rozsadny framework i na nim buduje aplikacje i ma sesje z glowy...