Witam! Czy są wogole trojany które mają inne rozszerzenie niż exe (chodzi o plik server)? Ale nie chodzi mi np o server.jpg.exe tylko żeby naprawde to nie był exe? Jeśli ktoś by mogł to niech zapoda jak sie nazywają.
Witam! Czy są wogole trojany które mają inne rozszerzenie niż exe (chodzi o plik server)? Ale nie chodzi mi np o server.jpg.exe tylko żeby naprawde to nie był exe? Jeśli ktoś by mogł to niech zapoda jak sie nazywają.
Mogles to spokojnie dorzucic w tamtym http://hack.pl/forum/thread2576,problem_z_ftp.html temacie...
tak, sa programy tzw. "bindery" ktore lacza plik np. exe z plikiem graficznym, nadajac calosci rozszerzenie np. 'scr' po odpaleniu takiego zlepku wykonuje sie exe.
Nie jestem w stanie nic polecic, bo nigdy sie w takie cos nie bawilem
Są (a może były) trojany w .com (czy jaki to był dosowy plik wykonywalny :P)
COM i EXE windows traktuje tak samo mozesz zmienic byle jaki EXE w COM i bedzie dzialac, to taki wyjątek potwierdzający regułę...
Mam jeszcze takie pytanie, a nie chce śmiecic nowymi tematami. Jak sie nazywa jakis przykładowy trojan przesyłany przez gg, który instaluje sie po otwarciu wiadomości? Nie moge zznalezc nic z choćby jedną nazwą, tylko ogólne opisy że jest takie coś
A niestety jest cos podobnego bo sam padlem ofiara, hehe :P
gogulas a nie wiesz jak nazywają sie takie "cacka"? Najczęściej sie je rozsyła za pomocą tzw. łańcuszków.
Ostatnio edytowane przez Marcus123 : 12-04-2007 - 23:19
sa takie bindery co pozwalaja na typ src i inne
and inne bejbe com tez
edit: heh własnie załapałem ze napisałem to samo co ty ... sry jakos mi sie czytac niechce ....
Ostatnio edytowane przez Sardihan : 12-05-2007 - 19:38