Witam!
To mój pierwszy post (przed sekundką się zarejestrowałem) :P Mam nadzieję, że te lata które spędzę razem z wami pomyślnie zaowocują (będę tu wchodził nie raz przez długi czas)
Mam 12 lat (17 września będzie 13) i wszystko związane z komputerami mnie interesuje :] Angielskiego uczę się od 7 roku życia i będę uczył się jeszcze długo. Jestem pewien, że bardzo mi się to przyda.
Chciałbym być informatykiem jak Astral55 (nie, nie jesteś dla mnie inspiracją i to nie dzięki tobie mam takie plany). Oczywiście nie pisanie AV, ale kto wie...może kiedyś...
Obecnie znam:
Batch (komendy DOS'a) na zaawansowanym poziomie (np. wyłączenie kompa, format c, dodanie czegoś do autostartu itd...)
Html wg. mnie to jest coś bardzo łatwego (po 15 minutah tworzyłem pierwszy projekt w notatniku...)
Edytowałem silniki Ugamelli, Vallheru itd. Siedziałem trochę przy javascript i różnych skryptach... Znam również jeszcze różne tricki w windowsie itd (wszytskiego nie jestem w stanie napisać)...Aha i wygrałem konkurs informatyczny...
W najbliższym czasie chciałbym nauczyć się:
PHP uczyłem się ale po 5 minutach nic z tego nie rozumiałem, więc zrezygnowałem...próbowałem nie raz ale nic nie wychodziło
Proszę o jakiś kurs dla zielonych ^^
Oraz wiele innych rzeczy (delphi, java, C++, pascal, python i może jeszcze coś).
Chciałbym, abyście mi poradzili:
Od czego zacząć? Co może mi się przydać? Jak to wykorzystywać? Co dzięki temu zyskam?
Aha i wiem, że nie nauczę się wszytkiego na raz. Będę się uczył jedno po drugim, stopniowo, powoli itd...Chciałbym abyście w swoich odpowiedziach pisali:
Naucz się C++. Dzięki temu będzie ci łatwiej poznawać inne języki programowania.
Bardzo proszę o pomoc (nie zamykajcie tematu ze względu, że podobny już istnieje :*)