Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: Początęk...

Question Początęk...

Witam!
    To mój pierwszy post (przed sekundką się zarejestrowałem) :P Mam nadzieję, że te lata które spędzę razem z wami pomyślnie zaowocują (będę tu wchodził nie raz przez długi czas)
    Mam 12 lat (17 września będzie 13) i wszystko związane z komputerami mnie interesuje :] Angielskiego uczę się od 7 roku życia i będę uczył się jeszcze długo. Jestem pewien, że bardzo mi się to przyda.
    Chciałbym być informatykiem jak Astral55 (nie, nie jesteś dla mnie inspiracją i to nie dzięki tobie mam takie plany). Oczywiście nie pisanie AV, ale kto wie...może kiedyś...
    Obecnie znam:
    Batch (komendy DOS'a) na zaawansowanym poziomie (np. wyłączenie kompa, format c, dodanie czegoś do autostartu itd...)
    Html wg. mnie to jest coś bardzo łatwego (po 15 minutah tworzyłem pierwszy projekt w notatniku...)
    Edytowałem silniki Ugamelli, Vallheru itd. Siedziałem trochę przy javascript i różnych skryptach... Znam również jeszcze różne tricki w windowsie itd (wszytskiego nie jestem w stanie napisać)...Aha i wygrałem konkurs informatyczny...
    W najbliższym czasie chciałbym nauczyć się:
    PHP uczyłem się ale po 5 minutach nic z tego nie rozumiałem, więc zrezygnowałem...próbowałem nie raz ale nic nie wychodziło
    Proszę o jakiś kurs dla zielonych ^^
    Oraz wiele innych rzeczy (delphi, java, C++, pascal, python i może jeszcze coś).
    Chciałbym, abyście mi poradzili:
    Od czego zacząć? Co może mi się przydać? Jak to wykorzystywać? Co dzięki temu zyskam?
    Aha i wiem, że nie nauczę się wszytkiego na raz. Będę się uczył jedno po drugim, stopniowo, powoli itd...Chciałbym abyście w swoich odpowiedziach pisali:
    Naucz się C++. Dzięki temu będzie ci łatwiej poznawać inne języki programowania.

Bardzo proszę o pomoc (nie zamykajcie tematu ze względu, że podobny już istnieje :*)
    Ostatnio edytowane przez sadam : 08-21-2008 - 21:18

Domyślnie

Cytat Napisał sadam Zobacz post
    Bardzo proszę o pomoc (nie zamykajcie tematu ze względu, że podobny już istnieje :*)
    Skoro wiesz to dlaczego po raz kolejny pytasz o to samo? Moze jednak zacznij od przeczytania pozostalych watkow o tym samym - to taka moja dobra rada...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Od czego zacząć?
    http://google.pl
    Co może mi się przydać?
    Internet , klawiatura , mózg
    Jak to wykorzystywać?
    Mądrze
    Co dzięki temu zyskam?
    Wiedzę , dużo wiedzy !

A powiedz czym chciałbyś się zająć , jak mamy Ci polecić jakiś język skoro nie wiemy co chcesz robić ?

Kod:
    wyłączenie kompa, format c
    Następny artysta który nie wie że nie można formatować dysku z którego aktualnie jest uruchomiony system.

Pozdrawiam VLN.
    Kod php:
    $zmienna $_POST['COS']; 
    Zamiast tego :
    Kod php:
    $zmienna htmlspecialchars($_POST['COS']); 
    I mamy zabezpieczenie przed XSS

Zasady Postowania