Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 25

Temat: "Podpięcie się" pod rozmowe gg...

Domyślnie "Podpięcie się" pod rozmowe gg...

Witam.
    Mam pytanie, czy jest jakiś sposób żeby np: ze swojego komputera "przejąć" rozmowe 2 osób na gadu-gadu? bez keylogerów i żadnych innych plików które trzeba komuś podesłać?

Potrzebuje "podszpiegować" 2 osoby...

//Potrzebuje sposobu "windowsowego"
    Ostatnio edytowane przez lolekk : 12-07-2007 - 17:12

Domyślnie

W koncu konkretne pytanie - dopowiedziane do konca z pelnym zakresem danych wejsciowych. Tak trzymac!

Co do odpowiedzi czy sie da... dac sie da, jesli jestes z jedna z tych osob w sieci LAN albo radiowej i mozesz podsluchiwac transmisje. Wtedy pozostaje jeszcze kwestia zdekodowania rozmowy (sesji) a narzedzia do tego byly juz omawiane tu na forum. Poszukaj, na pewno cos znajdziesz i to NAWET pod windows
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Jeśli któraś z osób jest z twojej sieci LAN nie budowanej na switch'ach to może Ci się uda. Ściągnij sobie wireshark'a i ustaw odpowiednio filtr. Jak go ustawić Ci nie powiem, po prostu nie chcę dać Ci wszystkiego na tacy. Pamiętaj by zaznaczyć by program przestawił twój internet w promisc mode... Może czytanie tego nie będzie wygodne, ale da się takie coś zrobić.

Powodzenia!

Domyślnie

Waśnie nie jestem w sieci z żadną z tych osób :/ ale popytam sie, może ktoś jest i mi pomoże

A może jest jeszcze jakiś inny sposobik?
    Ja i ..."ofiary" mają Win XP SP2 i Kochaną Neostrade

Domyślnie

sa ataki "Man In The Middle" poczytaj o nich

Domyślnie

Ok, poczytam...
    a Mógłby mi ktoś tak ogólnie napisać na jakiej podstawie działa TO.
    Bo z tego co widze to chyba działa pod linuksa... i tyle, jestem zielony w tematach....no, windows, linux, zabezpieczenia etc....

Domyślnie

Wireshark to swietne narzedzie i jest tez wersja pod Windows ale... do tego musisz byc w jednej sieci z ktoras z tych osob lub miec mozliwosc podsluchiwania ruchu miedzy userami Neo (czyli odpada) bo wireshark analizuje pakiety ktore slyszy a skoro Ty nie mozesz przechwycic tych pakietow i zapisac na swoim kompie to nie mozesz uzyc wireshark'a do dekodowania ruchu - proste.

Domyślnie

sam uzywam wireshark'a przydatne narzedzie
    hasla dla pop3, smtp (poczta), ftp, http ida w czystym tekscie
    wiec mozna je podsluchac
    dla pop3s, stmps, ssh, sftp, https juz nie

Domyślnie

Witam

Podsluchanie 2-och userów gg POZA SIECIĄ LOKALNĄ jest możliwe,mialem programik pod winde a nawet chyba go mam jeszcze..

W programie logujesz sie na dany numer wpisujesz numery ktore chcesz podsluchiwac i wysylasz do niech wiadomosc poprzez program i wtedy ich rozmowy przychodza tak ze na twoj numer.. na bierząco tak jak by snifffing:P

Nazwy programu nie podam,bo nie wiem co by sie dzialo jak by tego zaczeli wszyscy uzywac.Podam wam nazwe programu lub dam link jak przestanie
    dzialac,i luka bedzie zalatana.

ADD: Nie piszczcie na GG ani na pm bo nazwy i tak nie podam,a trole są tutaj nie mile widziani którzy chca wszystko na "srebrnej tacy"

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez eryk : 12-12-2007 - 18:34
    Pamiętaj zanim zapytasz sprawdź ten adres www.google.pl

Domyślnie

To nie sniffing, to w sumie spoofing polaczony z Man-In-The-Middle a efekt jak widac... przynajmniej tak bym to opisal na podstawie objawow

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni