Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: antywirus hackera :D

1. Domyślnie antywirus hackera :D

Witam,
    Zastanawiam się, jakiego antywirusa pobrać do mojego windowsa.
    Opinii są miliony, ale ludzie którzy nie mają pojęcia o czym kolwiek przeważnie najczęściej komentują.
    A jak wiadomo nie jest najlepszym antywirusem ten który wykrywa najwięcej... bo podejrzewać o infekcję, można praktycznie wiele plików któe nie są kompletnie groźne.
    Można by dyskutować godzinami, a nie o to mi tutaj chodzi!!

Pytanie jest dosyć proste: Jakich antywirusów, firewalli używacie

Zakładam ,że jest tu obecnych wielu wybitnych programistów, informatyków, i jak wyżej wspomnianych hackerów Ciekawe jakich antywirusów i firewalli używają ludzie z takiego grona.
    Mile widziane uzasadnienia
    Ostatnio edytowane przez UczMnieProsze : 07-11-2013 - 00:22

Domyślnie

Cytat Napisał UczMnieProsze Zobacz post
    Witam,
    Zastanawiam się, jakiego antywirusa pobrać do mojego windowsa.
    Opinii są miliony, ale ludzie którzy nie mają pojęcia o czym kolwiek przeważnie najczęściej komentują.
    A jak wiadomo nie jest najlepszym antywirusem ten który wykrywa najwięcej... bo podejrzewać o infekcję, można praktycznie wiele plików któe nie są kompletnie groźne.
    Można by dyskutować godzinami, a nie o to mi tutaj chodzi!!

Pytanie jest dosyć proste: Jakich antywirusów, firewalli używacie

Zakładam ,że jest tu obecnych wielu wybitnych programistów, informatyków, i jak wyżej wspomnianych hackerów Ciekawe jakich antywirusów i firewalli używają ludzie z takiego grona.
    Mile widziane uzasadnienia
    Nie używam antywirusa, natomiast korzystam z sandbox'a, polecenia "netstat -ano", mechanizmu "click to play" i mózgu Jak dla mnie wystarczy całkowicie.

Domyślnie

Szkoda czasu procka na antywirusa. Zapora systemowa i combofix do odpluskwiania. No i oczywiście oryginalny system z dostępem do aktualizacji.
    Ostatnio edytowane przez lame2 : 07-11-2013 - 09:11

Domyślnie

Windows:
    Zapora systemowa, polaczenie ustawione jako siec publiczna, wszystkie aktualizacje tak jak wychodza i Microsoft Security Essentials. Jesli to komputer rodziny/znajomych to docelowo Secunia PSI aby automtycznie aktualizowalo nie-microsoftowe aplikacje

Linux:
    Aktualizacje, firewall systemowy

OS X:
    Aktualizacje, firewall systemowy, Little Snitch do pilnowania aplikacji

... i tak ogolniedDo tetowania roznych rzeczy wszystko leci w virtualkach ktore sa niszczone jak tylko tety sie koncza. Szkoda ze Microsoft TechNet zwija z koncem sierpnia :-(
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Zasady Postowania