Czy moze mi ktos powiedziec jak obejsc lub poznac (nie usunac) haslo win xp z sp2 majac do dyspozycji ekran logowania i konto gościa
Czy moze mi ktos powiedziec jak obejsc lub poznac (nie usunac) haslo win xp z sp2 majac do dyspozycji ekran logowania i konto gościa
włonc pcta w trybbie awaryjnym i powinienes wejsc do kanta admina bez hasła
Sardihan w sp2 avaryjny bez hasła - chyba żartujesz
robi się to inaczej...
ogólnie takie coś jak hasła są zapisywane w pliku SAM w postaci hashy
jak to wykorzystac poczytaj np. tu
http://www.ehaker.pl/index.php?page=artykuly&z=23
ale poszukaj sobie luk w systemie na początku...
np. jeśli masz udostępniony harmonogram zdań to prawa admina a nawet większe są na wyciągnięcie ręki
Jak to zrobić nie będę tutaj opisywał bo no nie chciał bym kogoś uczyć jak się włamywać co najwyżej moge opisać jak się bronić przed tym błędem...
pozatym w google znajdziesz potrzebne ci informacje a ja bede miał sumienie czyste
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
A ja powiem tak - poszukaj tu na forum bo to juz bylo walkowane i wskazalismy nawet gotowe narzedzia, ktore jesli masz dostep fizycznie do kompa i mozesz go odpalic z CD zajma sie usunieciem hasla administratora.
Szukajcie a znajdziecie!
umie ktoś czytac ze zrozumieniem
wyraźnie pisze bez usuwania!!Napisał achillespl
tez mi potrzebne specjalne nażędzia ściągamy hiren's boot'a i tam mamy cały pakiet nażedzi do wszystkiego w tym do usunięcia hasła admina!!
Ale kiedy jest pytanie bez usuwania to znaczy ze nie chcemy aby hasło było usunięte - jak by ci ktoś usunoł z admina hasło to pewnie byś sie nie domuślił ze miałeś włama no nie?
Jedyny sposób to użycie narzędzi które będa generowały hashe i porównywały je z istniejącymi - poczytaj artykuł do którego zarzuciłem ci linka a znajdziesz tam potrzebne ci informacje pozatym temat wielokrotnie wałkowany przez google
Racja eMCe - nie zauwazylem nawiasu... w tym wypadku prosze moj post traktowac jako totalny strzal w plot :-)
ok pomyłki sie zdarzają wybaczone masz
jak masz fizyczny dostep do kompa to wejdz w dosa zciagni sobie jakis tam ntfsdos i poszukaj samu jesli niemasz fizycznego dostepu to niewiele zrobisz z kontem goscia w xp bo ma ono uprawnienia chyba tylko do przegladana katalogów i to niewiem czy na wszystkich dyskach
a nio wiesz z tym kontem gościa to różnie bywa - zależy od administratora bo jeśli taki administrator nie za bardzo wie co co robi albo poprostu zapomni o takich rzeczach jak HARMONOGRAM ZADAŃ - to może być bardzo ciekawie
ajest dostep do harmonogramu zreszta co ci to da oswiec mnie bo chyba cięzko trybie dzisiai
co odpalisz adminowi o 19:00 powłoke i koles umrze na zawał bo sie wystraszy
przeciez gosc niemoze zapisywac tworzyc ani edytowac ploików
chyba
wiec za wieile to sobie ztym harmoogramem nie zrobisz to nie win 2000
do którego weszła by nawet moja babcia świętei pamięci
nie now sumie mozna wykonac polecenie w xp ale wątpie czy z konta goscia sie równiez da to zrobic zreszta niewarzne