W jaki sposób mogę obejśc wpisywanie capchy na stronie w php. Dodam że captcha posiada zawsze 4 znaki i znaki od 0-9 i a-z. Dalo by sie to zrobic w greasemonkey?
W jaki sposób mogę obejśc wpisywanie capchy na stronie w php. Dodam że captcha posiada zawsze 4 znaki i znaki od 0-9 i a-z. Dalo by sie to zrobic w greasemonkey?
po to jest captcha aby sie nie dalo... jesli wiec konkretna implementacja nie ma jakichs powaznych bledow to nie zrobisz tego tak latwo albo nawet w ogole...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Zawsze możesz zatrudnić sztab ludzi, którzy 8h/3 zmiany będą siedzieć i wpisywać kody... zresztą "ktoś" już tak robi.
Znalazlem strone na ktorej mozna dostac plugin do programu jdownloader ktory wpisuje captche. Sprawdzałem dziala. Co do strony można kupic za dolary punkty za które będą nam wpisywali ludzie captche oraz samemu troche ich powpisywać i nic nie płacić.
Druga ciekawa strona jaką znalazłem zajmuje się tym samym ale z tego co wyczytałem ma już swój własny sztab ludzi do wpisywania kodów i trzeba płacić 1$ za 1000 kodów. Problem jednak tkwi że trzeba napisać soft który zapisywał obrazek na dysk i wysyłał do serwisu a następnie odbierał i wpisywał w okienko. Z tego co zrozumiałem softu musisz napisać sam albo kupić.
Wracając do mojego tematu. Capcha z którą mam do czynienia na 4 znaki i składa się tylko z cyfer. Wiem że w cURL pewna osoba tego dokonała. Ja se chyba dam z tym, może kiedyś ktoś to udostępni.
Zapomnij ze ktos ot tak udostepni skoro moze za to miec kase (sam napisales ze mozna kupic takie rozwiazania)... ludzie ktorzy obchodza captcha maja raczej niezbyt szlachetne intencje, wiec na darmowe rozwiazanie bym nie liczyl...
Wrzuc tutaj przyklad tego obrazka z cyframi, mam pewien pomysl
Kiedyś znalazłem skrypt, który korzystał z bazy 10 gif'ów z cyframi i wyświetlał losowe 4. Wystarczyło odczytać nazwy plików (0.gif, 1.gif, 2.gif etc.) i kod gotowy.
Kiedys napisalem wlasna captche, bardzo prosta ale skuteczna - generowala w locie obrazek (nie zapisujac nigdzie zadnej nazwy pliku) a kod ktory szedl do obrazka byl przypisany do sesji uzytkownika. Nie bylo czego odczytac programowo...
z tą captcha nie ma bardzo dużych zabezpieczeń, żeby się wyświetliła trzeba wejsc tak jakby z trony głównej a następnie tam gdzie się ona pojawia inaczej będzie białe tło jak wklepiemy adres xxx.php albo będzie widoczna ale po odświeżeniu nie będzie się zmieniać
http://img687.imageshack.us/img687/1...0115231809.jpg
http://img842.imageshack.us/img842/7...0115231821.jpg
to byly screenshoty
to jest tak jakby oryginal
http://img215.imageshack.us/img215/3...erujkodphp.png
Ostatnio edytowane przez ag0ny : 01-15-2012 - 23:27
Ok to teraz wyjasnie jaki byl moj cel... napisac skrypt ktory rozwiaze taka captche, proof of concept - dla zasady i rozrywki (tylko i wylacznie).
Sprawdzajac te trzy obrazki ktore wrzuciles, pierwsza wersja skryptu nie do konca dawala rade - jeden obrazek dawal mi zly wynik, ale druga wersja juz smigala jak zloto.
Wyniki:
Kodu nie udostepnie bo wiadomo do jakich celow bylby uzyty, ale moge smialo powiedziec ze w pelni wykonalne :-)Kod:tqm@taxi:~/captcha-test$ date Mon Jan 16 00:45:08 UTC 2012 tqm@taxi:~/captcha-test$ ls 0137.jpg 6201.jpg 8067.png tqm@taxi:~/captcha-test$ captcha.pl 0137.jpg 0137 tqm@taxi:~/captcha-test$ captcha.pl 6201.jpg 6201 tqm@taxi:~/captcha-test$ captcha.pl 8067.png 8067
P.S.
Fajnie czasami sie sprawdzic w ten sposob i odpowiedziec na pytanie 'ciekawe czy dam rade takie cos napisac' :-) Dzieki za ciekawostke, fajna sprawa.
Tam przy okazji Jak ominąć Captche! Czyli Anty Captcha by Sinoku!!!! - YouTube
film przedstawia recaptcha readera