Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 14

Temat: Blog- mylog.pl, łamanie hasła dostępu.

Domyślnie Blog- mylog.pl, łamanie hasła dostępu.

Jestem, jak to się mówi, perfidnie oczerniany przez pewną personę na jej blogu internetowym. Pech chciał, że założyła na tego bloga hasło- i nie mowie tutaj o skrypcie, który można ominąć zerkając na index, ale o najprawdopodobniej haśle sprawdzanym z bazą danych? Jakaś funkcja? Nie wiem, ja tą dziedziną sztuki komputerowej się nie zajmuję.
    Interesowałby mnie program, który pozwoliłby słownikowo, albo po prostu na brut forca złamać hasło dostępu do tego bloga- podejrzewam że hasło ma do 6 liter. Innym sposobem byłby włam na jej maila, ale to nie poskutkuje- bo interia założyła przepisywanie obrazków. A wystarczyłoby ustawić tylko słownik imion żeńskich na przypomnieniu hasła… szkoda. Pamiętam program WC który robił takie rzeczy, ale dawno to było, oj dawno.
    Jeśli ktoś mi pomoże, lub wskaże program który przełamie hasło wejścia na tego myloga będę bardzo wdzięczny. W zamian oferuję usługi… graficzne. Bo tym się na co dzień zajmuję.
    Pozdrawiam.
    Z góry dzięki za pomoc.

Domyślnie

Brutus , ale wątpie żeby nie było jakiegoś zabezpieczenia po iluś nie trafionych próbach ,
    "dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."

Domyślnie re

może sobie zasłuzyłeś so ?
    wszytko zależy od kilku czyniników
    niema uniwersalnych przepisów na włamy tak się mi wydaje
    pozatym nawet gdybym wiedział jak to zrobic to itak bym ci niepomógł
    dlaczego?
    dlatego ze ludzie są podli i sam niektórych oczeraniam na blogu bo na to zasługują
    po drugie
    czy myslisz ze tu znajduje
    się jaką s banda dzieciuchów ktyórzy ci pomogą tylko dlatego ze wedlug twoich kryteriów ktoś zasłurzył nato
    aby zhaczyć mu bloga
    stary pomijając to że jestem zerem
    i mam mało do gadania
    to poczytaj nsobie
    dział redakcja
    a potem pomyśl czy trafiłes dobrze
    dlamnie to idiotyzm ktoś cie zjechał na blogu aty nieumiesz tego przełknąć ?
    i wchodzisz na forum zeby dostac przepis na włam
    wez przestań lepiei powiedz mi jak mam wyedytować wpisy w mysql z poziomu php bo jestem upośledzony i nieumie
    pokój z wami

Domyślnie

Na oczernienie obiektywnie nie zasłużyłem. A złamanie tego hasła nie wydaje się zbytnio trudne. Brutus coś się buntuje. Zawsze chce wchodzić jako admin, a ten typ hasła przecież nie wymaga usernama. Ok, jako perfidny lamer się nie odzywam.

Domyślnie ss

myślisz ze wystarczy zciągnąc brutusa
    i siup
    no co ty to by było zagłupie zkąd wiesz ze niewymaga usernama
    bezsensu
    a obiektywnośc nie istnieje
    to bajka dla dzieci
    nieda się być odbiektywnym wtakich przypadkach
    myślę sobie
    chcesz naprawde się tam włamać poświęć lata na nauke
    a gdy dojdziesz do wniosku ze to trudniejsze niż myślałeś
    to będzie znaczyć
    że musisz poświecić następne 3 lata
    żeby wiedzieć co mas zrobić

żartuje rób co chcesz ja nic niewiem

ale takie rzeczy załatwia się w oczy cztery
    jak własciciel coś do ciebie ma to powiedzcie to sobie w oczka
    i koniec
    Ostatnio edytowane przez ble34 : 04-26-2007 - 23:30

Domyślnie

Uprzejme dzięki za wielce radosną porade psychologiczną. A Brutus pędzi… tylkoż zawsze ukazuje 100% po jednym attempsie…

Domyślnie cc

nieprzejmuj się może inni ci pomogą

8. Domyślnie off-topic

Przypominam, że hacking to nie włamywanie się na gg, blogi czy przejmowanie komercyjnych kont pocztowych. Nadal wątki poruszane tutaj w znacznej większości nie poruszają tematów bezpieczeństwa na odpowiedniej płaszczyźnie.
    Mamy się uczyć, a nie sprawdzać, czy dziewczyna nas nie zdradza itd.

Domyślnie

Tak więc, wejdźmy na myloga od strony bezpieczeństwa- mamy plik php http://nazwausera.mylog.pl/grant.php . W tym pliku, zpraedzane jest żądanie z zapytania password=%s. Zgadza się? Jak poznać odpowiedź. Dzięki.

10. Domyślnie

Teoretycznie można by było spróbować brutusem ale z wykorzystaniem polskiego słownika haseł. Dobrze by było żebyś znał login. Najpierw sprawdź jaki masz ping do serva który chciałbyś atakować, nie zapomnij ustawić proxy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni