W zwiazku z jutrzejszymi pracami konserwatorskimi na forum skladam propozycje zoptymalizowania szaty graficznej, mianowicie poponunje uwidocznic slady wytarcia i nadmienego zuzycia przycisku 'Nowe posty'.
W zwiazku z jutrzejszymi pracami konserwatorskimi na forum skladam propozycje zoptymalizowania szaty graficznej, mianowicie poponunje uwidocznic slady wytarcia i nadmienego zuzycia przycisku 'Nowe posty'.
... a dla modow proponuje dodac przycisk 'banuj' obok 'zglos naduzycie' zwlaszcza w dziale Hacking
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
W sumie TQM trochę ciekawi mnie jak to wygląda po stronie modów.
Nie masz przypadkiem jakiegoś screena etc.
Pozdrawiam VLN.
Zamiast tego :Kod php:
$zmienna = $_POST['COS'];
I mamy zabezpieczenie przed XSSKod php:
$zmienna = htmlspecialchars($_POST['COS']);
Screen'a nie mam ale wyglada dokladnie tak samo... z paroma dodatkami co do ktorych nie jestem pewien czy sa u pozostalych uzytkownikow:
- link 'moderator' na dole
- IP z ktorego wrzucono post 1 klikniecie od postu
- pasek 'narzedzia watku' (zamknij/przenies/edytuj/usun/przyklej/itp)
- dropdown 'moderacja' - usun, polacz, przenies... posty w ramach watku - moge wiec wydzielic posty jako osobny watek, itd.
Reszta z tego co widze identyczna...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Ok, udało sie podnieść wersje vBulletin'a do 3.7.0, oto lista nowych funkcji które dodali w stosunku do starszej wersji:
http://www.vbulletin.com/forum/showt...postid=1549690
Dodany tez został plugin 'vBulletin Blog' - nie jest to może rewelacyjne narzędzie ale wciąż testujemy dedykowanego bloga, niezależnego od forum. Póki co zobaczymy jak się sprawdzi namiastka bloga w postaci tego plugina. Podkreślam, że jest to rozwiązanie 'na szybko' i ma bardziej rozszerzać profile ludzi z forum, które chcą publikować jakies dodatkowe rzeczy.
Mam nadzieję, że nic sie nie wywala ale jeśli widzicie jakieś rozjazdy albo babole to dajcie znać.
Co do szaty - planujemy generalną zmianę szaty całego hack.pl - strony głównej i forum, tak aby było przyjemniej, niestety ciężko skoordynować wszystkie prace - ale myślę że zmiany będą widoczne na jesień.
Co do upgradu, naprawienia mod_rewrite itp to ukłony w strone Semka, well done.
Hmm, zbieznosc awatarow przypadkowa?
u mnie brakuje ikonek:
korzystajac z okazji, nadal brakuje ikonek...