więc potrzebuje jakieś książki/tutoriala z której/którego nauczę się obsługi od podstaw Linuksa planuje przesiąść się z Windowsa na inny OS no ale potrzebuje też mieć skąd nauczyć się podstaw dokładniej chodzi mi o dystrybucje Debian
więc potrzebuje jakieś książki/tutoriala z której/którego nauczę się obsługi od podstaw Linuksa planuje przesiąść się z Windowsa na inny OS no ale potrzebuje też mieć skąd nauczyć się podstaw dokładniej chodzi mi o dystrybucje Debian
00110100 01101110 01100100 01110010 00110001 01110101
How To Become A Hacker
Polskie forum programistów java
Ubuntu - staroafrykańskie słowo które po przetłumaczeniu brzmi "nie umiem zainstalować i skonfigurować debiana"
Poszukaj na www.helion.pl Tam jest dużo fajnych książek na ten temat
Black Coders | Hacking, Kernel, Linux, Operating Systems, Programming
I otworzyła studnię Czeluści,
a dym się uniósł ze studni jak dym z wielkiego pieca,
i od dymu zaćmiło się słońce i powietrze.
A z dymu wyszła szarańcza na ziemię,
i dano jej moc jaką mają ziemskie skorpiony.
(...)
I dano jej nakaz aby nie zabijała,
lecz aby przez pięć miesięcy cierpieli katusze...
no tak ale mi chodzi jaką dokładnie mi polecacie która jest sprawdzona którą np przeczytaliście i coś z niej się nauczyliście
00110100 01101110 01100100 01110010 00110001 01110101
How To Become A Hacker
Polskie forum programistów java
Ubuntu - staroafrykańskie słowo które po przetłumaczeniu brzmi "nie umiem zainstalować i skonfigurować debiana"
On pytał o książkę i dotyczącą Debiana, nie Slackware'a
Andriu, wiele zależy od tego, co już wiesz o linuxie. Jeśli jest to dla ciebie zupełna nowość, to na początek chyba nie ma sensu książki kupować.
Poszukaj w google tekstów o podstawach użytkowania konsoli tekstowej i po prostu używaj linuxa. W czasie pracy z nim na pewno będą problemy. A to problem ze sterownikami, nie gdzieś tam dźwięku itd. itp. Jak z problemem nie będziesz sobie umiał poradzić, to pytaj na jakichś forach linuxowych, bądź też na tym forum i zobaczysz, że się sporo nauczysz Im więcej problemów z linuxem, tym lepiej, bo się więcej nauczysz. Oprócz tego wejdź tu: http://jakilinux.org/pierwsze-kroki/
A jak coś tam już umiesz, to możesz kupić Debian Linux. Księga Eksperta.
Cała seria jest bardzo fajna, tylko strasznie droga
@down:
Jednak o Debiana nie Slackware'a
Ostatnio edytowane przez Ormi : 08-03-2008 - 21:18
Black Coders | Hacking, Kernel, Linux, Operating Systems, Programming
I otworzyła studnię Czeluści,
a dym się uniósł ze studni jak dym z wielkiego pieca,
i od dymu zaćmiło się słońce i powietrze.
A z dymu wyszła szarańcza na ziemię,
i dano jej moc jaką mają ziemskie skorpiony.
(...)
I dano jej nakaz aby nie zabijała,
lecz aby przez pięć miesięcy cierpieli katusze...