Witam jak sie prezrabia gg tak zeby chodziło pod linuxem, wiem ze takie cos jest mozliwe
Witam jak sie prezrabia gg tak zeby chodziło pod linuxem, wiem ze takie cos jest mozliwe
Ja uzywalem kadu i bylo ok, calkiem podobne do gg ;P
A swoja droga nie wiem czy wine nie da rady ... niech sie znawcy tematu wypowiedza ...
Ostatnio edytowane przez whee : 01-19-2007 - 11:54
Jeśli chodzi o konsole to polecam EKG, Eksperymentalny Klient Gadu-Gadu, jest otwartym klientem Gadu-Gadu dla systemów uniksowych (m.in. Linux, *BSD, SunOS, Solaris, MacOS X), ale z mniejszymi lub większymi zmianami działa na innych systemach zgodnych z POSIX (np. BeOS). Kod objęty jest licencjami GPL oraz LGPL
ummm załosne
1 odp wogle mi nie mowi jak przeerobic gg ( myslisz ze ja nie wiem co to jest kadu)
2 odp tez
Jeslij mozecie to dokałdnie najpier przeczytajcie
mam potwurzyc pytanie:
JAK PRZEROBIC GG ZEBY CHODZIŁO W LINUXIE
Nic nie przerabiac tylko uzywac linuksowych klientow (ekg, Gaim, Kopette, itp) - kurna, rozwalaja mnie takie pytania... Jak czlowiekowi podaja w odpowiedzi nazwy programow jak na tacy a ten dalej nie wie co zrobic, to powinien odniesc komputer do sklepu i powiedziec ze to dla niego za trudne (obsluga komputera).
Sorry, wiem ze to brutalne ale czytanie ze zrozumieniem ma potezna przyszlosc!
jak juz tak kochasz autorów gg i bez gg radia nie mozesz żyć - to emulator windows'a ci pozostaje - było takie coś jak winforlin np. i wiele wiele innych pewnie lepszych od winforlin - nie używam - więc ci nie powiem... google.pl
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
Chodź wg. mnie winshitowe gadu-gadu jest do... nom... to uzywalem pod winda tlena 6. Bez problemu emulowalem go poprzez wine na Ubuntu 6.06. Teraz mam kadu (bo gnu gg sie wykrzacza troche, a szkoda )
wiesz co nie wiem czy w tym akurat pies pogrzebany ale mi sie gg wychaczalo tylko w testowej wersji tlena na stabilnej smiagało sprubuj....
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
a jesli chcesz koniecznie przerobic to gg pod linuxa to zalatw sobie source'a Gadu-Gadu (nie wiem jak to zrobisz) i przerob go tak aby byl kompatybilny z kernelem i bibliotekami linuxa...
"W życiu wszystko ma jakiś sens, tylko trzeba go odnaleźć. No i często ma on odmienne znaczenie dla różnych osób."
a jest takie cos jak winne cz wine biblioteka która umorzliwia podobno odpalnie windowsowych aplikacji poszukaj w googlach