Niedawno zainstalowałem antywirus Nod32 , przedtem miałem avasta i się okazało ze mam keyloggera nod nie moze go usunac tylko przenosi go do kfarantanny ;/ pomozcie co robic
Niedawno zainstalowałem antywirus Nod32 , przedtem miałem avasta i się okazało ze mam keyloggera nod nie moze go usunac tylko przenosi go do kfarantanny ;/ pomozcie co robic
spokojnie skoro sobie go wykrył i przeniósł to z pewnością go zablokuje - niestety nie używam nod'a więc nie mówię na 100%
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
potwierdzam co mowi eMCe
Nod zablokowal dzilanie keyloggera przenoszac go do kwarantanny
Jeśli masz system Windows, sprawdź programem HijackThis i wklej loga na stronie www.hijackthis.de po analizie (kliknij "analyze") pokaze się analiza logu z wyszczegolnieniem zagrożen i opisem po angielsku zaleceń jak je usunać.
Jeśli masz system Windows NT/2000/XP to sprawdź jeszcze jakimś skanerem rootkitow - polecam GMER.
Jesli plik nie chce się usunac i sprawia wrażenie, że się odradza, pobierz wszystkie aktualizacje, wyłącz przywracanie systemu i usuń go będąc w trybie awaryjnym (oczywiście tez usuń wpisy w rejestrze dotyczace tego pliku).
Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy ;-)
Do walki z keyloggerami polecam Elite Anti Keylogger - Test. Jest to chyba najciekawszy anty keylogger. Nie posiada on jednak kilku niezbednych funkcji a mianowicie: zabicie procesu wywplujacego szkodliwy kod oraz usuniecie (kwarantanna) podejrzanego pliku. Zatem moze przydac sie tylko podczas detekcji keyloggera oraz zatrzymania szkodliwego procesu.
I say evolve, and let the chips fall where they may!