Pytanie do znających dobrze Caina. W sieci lan około 70 komp. po uruchomieniu caina, u niektórych userów zanika połaczenie tzn. gubią adresacje IP. Sieć jest DHCP dynamicznym. Co może być tego powodem
Pytanie do znających dobrze Caina. W sieci lan około 70 komp. po uruchomieniu caina, u niektórych userów zanika połaczenie tzn. gubią adresacje IP. Sieć jest DHCP dynamicznym. Co może być tego powodem
No to spora liczba kompów cain jest dobrym snifferem ale moze sobie nie radzi z tyloma hostami?tylko dlaczego by mialo wywalac nie mam pojecia nie spotkalem sie z czyms takim.
A czemu akurat Cain?
jest masa snifferów i to lepszych od Caina i moze nie bedą wywalać userów np:
ettercap
Pamiętaj zanim zapytasz sprawdź ten adres www.google.pl
pewnie dlatego że masowo zatruwasz swicza fałszywymi pakietami arp
Trochę to spłyciłem ale nie chce mi się tłumaczyć
poczytaj o tym w googlu
Dlaczego wszystkie piosenki są o sexie ,miłości
i innym pozytywnym gównie
Nie mogły by być o czystym bólu ,nienawiści i frustracji i innych prawdach których więcej niż mniej ? ......... Ten świat to plastikowe ,fałszywe gówno
nie mające nic wspólengo z moją rzeczywistością.
Mtv to nie mój świat
(tak jestem nie dojrzały ,mam kompelksy ..... i wiecie co? i chuj)
Moze wlasnie sprobuj wylaczyc arpspoof?
ale najlepiej inny sniffer (ettercap)
W swojej sieci (300 kompow) na switchach odpalilem caina z arp spoofem dla 5 komputerow i tez zaniklo u nich polaczenie... inaczej niz przez arp spoof snifa na switach nie zrobie....
moze dhcp bylo zle w tym cainie skonfigurowane, bo jesli robimy za brame to od nas klient pobierze informacja o dnsach np..... no nie wiem, sam zamierzam to jeszcze cwiczyc, ale poki co w obrebie jednego switcha
A co ty musisz sniffowac wszystkie kompy na raz? wez sobie w konfiguracji wybierz karte sieciową którą chcesz sniffnać i po problemie chyba ze chcesz wszystkich.....
No ale zdaje się że jako brame ustawiam ip routera ....1, a nie swoje ip ....np. 12 . W cianie podoba mi się forma w jakiej odczytuje połączenia wykonywanie przez userów. W innych sniffach nie jest to takie "czyste". A pozatym lubię znać program do końca . Pużniej zajmę się etercapem.
Fakt ja tez lubie jak jest czysto i wszystko wyraznie.. no ettercap troche syf przechwytuje ale to nie ma zadnego znaczenia wzne ze widac hasla itp.