mam taki problem stary zalozyl sobie konto administratora komputera i nie znam hasla,czy jest jakis program lamiacy te hasla czy cos podobnego bo niemoge wejsc na kompa tylko jak on mi pozwoli to moge za info dzieki
mam taki problem stary zalozyl sobie konto administratora komputera i nie znam hasla,czy jest jakis program lamiacy te hasla czy cos podobnego bo niemoge wejsc na kompa tylko jak on mi pozwoli to moge za info dzieki
Ostatnio edytowane przez Yunalesca : 08-09-2007 - 20:49
..................... ...
Ostatnio edytowane przez kaspsior : 04-17-2012 - 23:25
A TQM coś mowił że tego nie można złamać...? Że to działa tylko w jedną strone. Znaczy że kodowane są tylko w jedną strone i za cholere nie odkodujemy. TQM?
Zbliża się Trollmagedon...
Wszystkie algorytmy lamiace sa albo brute-force albo slownikowe
Kodujesz i porownujesz zakodowane teksty - innej drogi jeszcze nigdy nie widzialem wiec nazywanie tego 'dekodowaniem' jest lekkim przegieciem.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Nawet nie lekkim... no tak ale na moje jesli komus tak NAPRAWDE (tego slowa czasami duzo naduzywaja [szczegolnie trolle...]) nie zalezy to dla mnie to jest robota glupiego... No zawsze jesli mamy dostep do innego konta z pelnymi tymi no... uprawnieniami() to możemy hasło zmienić nie?
Możesz tak zrobić - odpalić knopixa lub ubuntu lub co kolwiek innego z płytki, następnie skopiować odpowiednie pliki - SAM, SYSTEM , a następnie jest program kain & abel pod windows wersja 2.8 ostatno posiadałem. Na maszynce 2.4 GHz sprawdza bruta-force 7 milionów haseł na sekundę
odpalasz kompa i dusisz ciongle F5 albo f4 az bendzies miał tekie menu rozruchowe bierzesz tryb awaryjny i czekasz na panel do logowania tam bendzie Konto twojego starego i Administrator bez hasła logujesz sie na administratora wchodzisz do panelu sterowania i wywalasz wszystkie hasła
umnie działa (XP Home Edition SP 2 PL )
warunek tylko taki ze hasło na konto o nazwie Administrator - nie zostało założone - swoją droga mój brat co ma teraz 8 lat jak sobie instaluje sam Windowsa to wie ze to musi ustawic - tak wiec powodzenia - poza tym po kiego do awaryjnego
jak masz widoczny ekran logowania - ten taki z obrazkami nazwali userów itp
to naduś 2x alt ctrl del i masz normalnie logowanie...
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
Wiesz...twoj brat ma Ciebie:P Chyba go troche skzolisz... a jest wiele ludzi, szczegolnie rodzicow ktorzy tego nie robia:P
wielu ludzi mysli ze jak kupią system za 500zł to jak ustwią chsło to nikt niezłamie