Witam ,
Mam kilka pytań odnośnie hackingu gier i aplikacji flash. To mój pierwszy post na Waszym forum, więc liczę na wyrozumiałość i mam nadzieję, że komuś uda się udzielić satysfakcjonujących mnie odpowiedzi, w efekcie czego zostanę wzbogacony o nową, niezwykle cenną wiedzę
1. W jaki sposób można wpłynąć na dane pobierane z dokumentu XML lub do niego wysyłane?
2.
a) W jaki sposób można zmienić pewną stałą wartość przechowywaną w tablicy, której odnalezienie za pomocą skanerów pamięci jest niemożliwe?
b) Czy istnieje możliwość przeprowadzenia JS Injection za pomocą takich programów jak na przykład Cheat Engine, w podobny sposób, w jaki można wstrzyknąć kod C++? Czy może tego typu działania podlegają już pod atak XSS i powinienem powiększać swoją wiedzę w tym zakresie?
c) Jaki jest godny polecenia tutorial odnośnie hex edytorów? Moje wcześniejsze poszukiwania zakończyły się bezowocnie.
Konkretnie chodzi mi o to, jaki sposób za pomocą edycji pamięci mógłbym np. zmienić wartości „gumsFrequency” z poniższego kodu:
Kod:
//2c b4 24
_as3_pushstring "<levels>
<level>
<numGumsTotal>10</numGumsTotal>
<gumsFrequency>1,1,1,2</gumsFrequency>
<scoreLimit>500</scoreLimit>
</level>
<level>
<numGumsTotal>20</numGumsTotal>
<gumsFrequency>2,1,1,2</gumsFrequency>
<scoreLimit>1200</scoreLimit>