witam tez mam podobny problem potrzebuje dowiedziec sie hasla do konta admina a konkretnie problem polega na tym ze uzylem ophcrack odpalilem go na kompie (co prawda bios byl z haslem ale odpalilem za pomoca F8 i wyboru cd) program elegancko odpalil pokazal mi wszystkie konta i hasla na nich ustawione i tu konczy sie sielanka. w momencie uruchamiania kompa jest tylko jedno konto do logowania czyli to na ktorym mam ograniczone prawa niema konta admina a z kolei gdy na swoim koncie chce cos zainstalowac i robie to za pomoca Uruchom jako>administrator wpisywane haslo niedziala. niewiem co jest grane macie jakas porade na taka sytuacje
Dzieki i Pozdrawiam
Ophcrack pokazał mi kiedyś haslo które też nie działało, potem wyciagnalem hashe backtrackiem i puściłem przez http://www.plain-text.info/ i sie okazało, że ophcrack pokazał mi hasło dopiero od 8 znaku
a skad te hashe wyciagac wlasnie sciagam backtrac-a. mam jeszcze jedno pytanie. czy jezeli podczas uruchamiania kompa niepokazuje mi sie zadne okno logowania tylko od razu wchodzi na kontu z ograniczonymi uprawnieniami to mozna jakos te okno wywolac za pomoca ctrl+alt+del podczas uruchamiania bo tak jak wspominialem konto admina jest ukryte niema okna logowania.
no wlasnie wyloguj nie dziala bo nawet jesli to zrobie widac tylko jedno konto (to na ktorym moge pracowac) a ctrl alt del nie dziala. rejestru nadpisac niemoge wiec nie moge tym samym zrobic aby konto admina mi sie pokazalo. Macie jeszcze jakies sugestie
ctrl + alt + del + del
dwa razy delete...
no wlasnie ctrl alt del del nie dziala chcialem tez wydobyc plik sam ale nie moge go kopiowac ani z system32/config ani z repair z tego pierwszego to wiadomo ze niedam rady dziwi mnie tylko dlaczego niemoge kopiowac z repair narazie czytam jeszcze jak zdobyc te hash`e i jak z nich wydobyc hasla