a masz do tego jakiś dobry szybki bezpieczny i darmowy skrypt?
a masz do tego jakiś dobry szybki bezpieczny i darmowy skrypt?
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
taaa..
sam pisalem
/edit
sorry za robienie kopalni(...)
Jak dla mnie ok ale nie boisz sie nieco o bezpieczenstwo tego klienta? Jak na razie wszystko co widzialem w Ajaxie (co zawieralo formularze) bylo srednio bezpieczne... wiec albo ja mialem pecha albo programisci nie wiedzieli co pisza.
Jesli jest bezpieczne to jakis widget w okienku gdzies z boku bedzie jak znalazl! Zobacz co maja na perlmonks.com - nie maja ajaxa ale i tak calkiem funkcjonalne to jest
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
co ma ajax do dziur
ilość dziur zależy od lenistwa i doświadczenia programisty.. tylko i wylacznie..
jak sie pamieta o rabaniu mysql(i)_real_escape_string() to juz jest w miare bezpiecznie.. potem zabezpieczenia "logiczne"(zeby uzytkownim nie mogl byc adminem...) i anty-flood(banał)...
a chat na przykładowym xajaxie(PHP z JS) i MySQL wyglada nawet lepiej niz applet w javie (ktory to laduje sie godzinami poczym zawiesza sie na FF) a także IRC (nie każdy ma clienta.. a dużo osob sie po prostu "nie łapie")... Pozostaje takze kwestia integracji (kurde mam manie integrowania wszystkiego ze wszystkim [co chyba nie jest złe]). Uwielbiam (bez ironii) gdy sie rejestrujesz na forum i jestes juz wszedzie indziej. Dostajesz admina na forum- masz admina wszedzie...
Pisze akurat skrypt chata w ajaxie... projekt trzyma sie calkiem niezle... (jeszcze CSS, baza nickow(tzn. mozliwosci integracji z phpBB, vBuletin, PHP-Fusion[pisałem już coś takiego dla projektu ANS(Alternatywny Nick Server) do ASP(Alternatywny Server Polchata) ] wiec chyba nie bedzie bolalo Ctrl+C, Ctrl+V.. Jak zrobie to zaprosze was do testowania
Teeed - jak programista wie o co chodzi... lepiej tego ujac sie nie da!
Ostatnio znajomy probowal mnie przekonac do Ruby on Rails no i wszystko bylo pieknie, bezpiecznie itd... dopoki nie dodal do interfejsu Ajax'a. XSS anyone?
Czekam wiec na efekty - mam znosnie dzialajacy applet bedacy klientem IRC ktory nawet nie umiera w FF!
Ostatnio edytowane przez TQM : 03-27-2008 - 09:44
racja... literufka :P zaraz poprawie
shoutbox byłby ok, ale irc to już świetny pomysł. W razie potrzeby służę znajomością java/j2ee, oracle, postgres, asp.net,ajaxa.
Też byłbym szczęśliwy, ale najchętniej ujrzałbym 'zabezpieczenie' podczas rejestracji przed ludźmi szukających trojanów i gotowców jak wbić się na kompa. A ostatnio jeszcze jedno mi wpadło do głowy, zabezpieczenie przed przeglądarką IE. Żeby każdy miał wbudowany słownik j.polskiego ...Przez ten internet sam zaczynam robić błędy, muszę się odciąć. :P
trwaja prace nad tym ircem czy po prostu odechcialo sie?
War, war never changes.