bez tytułu.JPG
I tak to wyglada...
po pierwsze popraw to tak żeby był link do obrazka a nie obrazek na forum - ja nie mam teraz czasu..
po drugie - nic konkretnego na nim nie widać pokaz jaki adres dajesz przed naduszeniem enter a nie po ;p
pozatym - pod operą działa bo właśnie sprawdziłem... zastępujesz ten adres a nie dopisujesz do poprzedniego - wiec coś robisz nie tak lub masz jakieś opcje wyłączone - przeinstaluj przeglądarkę albo przywruć domyślne...
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski)
Jak już jesteśmy przy 3.1 to ja na nim pierwszy raz wywaliłem z systemu IE w wersji bez deinstalatora.
Wystarczyło przeszukac pliki systemowe i powywalac wpisy - system był tak dobry że w razie błedów niechciał się uruchomic ale podawal nazwy prawie wszyskich plików gdzie trzeba było wywalic odpowiednie sekcje.
Troche grzebania w Norton Commanderze i już można bylo normalnie korzystac.![]()
3,11 jest starszy odemnie... zajmuje kupe dyskietek (mam instalke ! )
Dla scislosci - 3.1 byl na 7 dyskietkach, DOS 6.22 na 3a win 3.11 na 11 chyba bo dodali funkcje sieciowe... system byl stabilny i sie nie wieszal (widac wprowadzili to jako 'feature' w win95) i tak jak pisze m33 - troche zabawy z NC i mozna bylo wszystko odkrecic!
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
fakt ze znalazlem w necie, nie jest to z mojego wlasnego doswiadczenia i poznawania windowsa ALE JEST
domyslnie dos koduje 852 a windows jak wiemy windows-1250 tak więc jak sie otworzy w wierszu polecenia edytor tekstu(edit) i wpisze cos z polskimi znakami to w wierszu polecenia(type) normalnie bedzie wyswietlane ale gdy juz otworzymy w notatniku normalnym to będzie slaczyc....więc najlepiej zmienic w dosie kodowanie komendą
mode con cp select=1250 lub prosciej
chcp 1250
jeszcze lepiej jak zakodujemy na najlpeszy system kodowania 8859-2
mode con cp select=28592 lub
chcp 28592
a moje pytanie do was? czy jest jakis sposob, (moze w rejestrze) na zmienienie kodowania w normalnym windowsowym notaniku?
niewiem czy moze to bedzie w kluczu ktoryms z tych
HKEY_CLASSES_ROOT\Mime\Database\Charset\x-cp1250
HKEY_CLASSES_ROOT\Mime\Database\Codepage\1250
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\MIME\Database\ Charset\x-cp1250
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\MIME\Database\ Codepage\1250
i moze trzeba podmienic wartosci?
w kazdym badz razie jezeli ktos takiego czegos probowal i mu wyszlo to niech tu napisze