WeaK_PoinT - moj post nie byl zlosliwy... ciesz sie ze sie usmiechnales w swojej wypowiedzi :-) i pociesze Cie bardziej... jak ja zaczynalem to nie bylo kogo zapytac i do wszystkiego musialem dojsc sam, wiec na prawde masz chlopie szczescie!
WeaK_PoinT - moj post nie byl zlosliwy... ciesz sie ze sie usmiechnales w swojej wypowiedzi :-) i pociesze Cie bardziej... jak ja zaczynalem to nie bylo kogo zapytac i do wszystkiego musialem dojsc sam, wiec na prawde masz chlopie szczescie!
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
6 miesiency temu wpisałem słowo hack, hacking itp znlazlem ta i kilka innych stron ... byłem na kogos tak w qurfiony ze chciałem zostac hackerem tylko na 5 minut .. zeby złamac chasło maila... tak mnie wciongneło że przeczytałem 200 faq (około :P ) kupe artykułów i jedną ksiązke o c++ (na 130 str/1000 sie zaciołem do dzis ) hackerem niejestem (ciekawie kim jestem geek ? chyba nie lamer :P ) ... ALE KIEDYS BENDE !! :P
to warto wziac do serca i to szczerze bo naprawde wiele rzeczy roznych słyszałem ale to naprawde od razu wziolem sobie do serca...******* powiedziane !!!Czuje ze po tym co przeczytalem obudzilem w sobie jakies ambicje ktore byly gleboko ukryte narazie zamierzam skonczyc jak najlepiej szkole,potem jakas dobra ksiazka i zoabczymy jak to bedzie.Jestes mlody, zdrowy, usmiechniety... i dobrze! Ucz sie dla siebie, zwiedzaj swiat, zbieraj wspomnienia - tego nikt Ci w zyciu nie odbierze. Zdrowie dzisiaj jest, jutro moze nie byc. Dzis jestes bogaty, jutro mozesz byc biedny... Dzisiaj jest pokoj, jutro moze byc wojna... mozesz stracic wszystko, ale Twojej wiedzy i wspomnien nikt nie moze Ci odebrac
Ostatnio edytowane przez eMCe : 05-09-2007 - 20:15
a najlepiej sie nie pisze wcale - juz wygiwzdkowałem!
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
upss.no to nic przepraszam za moje zle zachowanie :P ale co to za temat bez jakiegokolwiek wulgaryzmu ?XD
a co do socjotechniki to zajmuje się nia od dawna :d ale stosuje ja głownie do phreaku i telekomunikacji
a pozatym przeciez mitnick nigdy nie lamal chasel itp wszystko osiagnol socjotechnika
polecam uczyc sie tej sztuki bo mozna manipulowac osobami nie tylko w virtualnym swiecie ale przydaje sie rowniez w życiu
nie bedę się chwalił jaki ze mnie megasocjotechnik, bo ciagle trenuje ta sztuke, ćwicze glos, aby sie nie zająknać, wiedzieć co powiedzieć gdy do kogos dzwonie, i jak nie popełniac tzw "socjotechnicznych bledow" np aby nie powiedziec przypadkiem ze jestem w warszawie a za 5 min ze w krakowie
brak opisu
Prawdziwy hacker to geniusz programista, entuzjasta informatyki, który swoja wrodzona miłością do programowania osiągną poziom pozwalający mu czerpać frajdę z nieautoryzowanego dostępu. Jednak sam cel noszenia tego tytułu nie powinien być priorytetem. Największa nagroda jest wiedza. No i co...niefajnie ?
Inaczej to sobie wyobrażałeś? Na odczepnego jakieś konkrety: perl, php, c++, unix, freebsd albo któryś linuxów. Programować..programować... i jeszce raz programować. A jak pragniesz władzy to zostań politykiem..no może na początku sołtysem.
- geniusz, pseudogeniusz a sofista
- suckes a nieskonczona rozpacz Kierkegaarda
- 'Ksiega krolewska' a zrozumienie odejscia od pokusy pseudowiedzy
- odwaga do zrozumienia koniecznosci i ucieczki (nie mozemy zyc
bez prawdziwego szacunku do siebie, bez mozliwosci pozostawienia
wszystkiego w jednej chwili)
od siebie powiem, ze wciaz lubie dwoch kolesi: Buddę Sidhartę Gautamę
i Jezusa Chrystusa; nie twierdze, ze ktorys z nich jest jakis wazny, ale
obaj wymagali sily duchowej i szli w tym samym kierunku, choc ludzie
ich tak rozrozniaja. Nie musicie ich poznawac, mozecie szukac sami
w sobie kolejnego Sidharty czy Jezusa.
Bardzo latwo wyeksploitowac wiele luk falszywego podejscia kosciolow - szukajcie w sobie.