e tam, pewien haker osiagnal [juz nie, niestety] bardzo duzo, korzystal z windowsa i kodzil w jezykach skryptowych. nie podam nicku bo bedzie flamewar
e tam, pewien haker osiagnal [juz nie, niestety] bardzo duzo, korzystal z windowsa i kodzil w jezykach skryptowych. nie podam nicku bo bedzie flamewar
War, war never changes.
Mhmmm... GSG taaaa... lubimy sobie zmieniać te definicje (SQU wie o co chodzi ostatni brecht z tego themu) a co do tego tajemniczego człowieka to ja tez jestem fanem windowsa ale linux tez jest funny... o jest wygodniejszy przy pewnych czynnościach
A wracajac typowo do tematu to juz kiedys byl na ten temat topic widocznie slabo szukałeś i jedno wyszlo z tamtej dyskusji... windows rozni sie od linuxa tylko tym, jest PŁATNY
o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com
Różni się jeszcze tym, że linux ma wbudowany interpreter skyptów perl/bash/python mi się dużo wygodniej pisze w linux'ie, ale to jest tylko moja opinia
Being bastard is fu***ing crazy!
MÓW POPRAWNĄ POLSZCZYZNĄ
Perl / PHP / Html
Tak jak mówie to jest tylko moja opinia. Poza tym każdy używa tego co woli jak pisze w delphi to pisze na windzie ale skrypty wole na linuxie... Optymalne połączenie
Being bastard is fu***ing crazy!
MÓW POPRAWNĄ POLSZCZYZNĄ
Perl / PHP / Html
Ja pisze w Perlu - ten sam kod dziala na windowsie/linuxie/solarisie/macos i dziesiatkach innych systemow. Podobne zasady beda dotyczyc Lua, nieco mniej Pythona, jeszcze mniej Ruby
Lepszy jest ten system ktory znasz lepiej i w ktorym szybciej wykonasz postawione zadanie. Reszta to kwestia drugoplanowa.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Otóż to.
Jeśli ktoś chce wiedzieć, czym się różnią między sobą Linux i windows, niech poszuka informacji na wikipedii i na portalach o Linuksie i Windowsie.
Windows ma GUI przystosowane nawet dla laika, tymczasem Linux to przede wszystkim polecenia tekstowe - konsola, często zbyt trudne dla początkujących. Dlatego wielu osobom trudno jest się przyzwyczaić do pingwina - stąd mały odsetek używających Linuksa w domu, w biurach. Tymczasem na serwerach i na superkomputerach Linux króluje.
Python/Perl/Ruby Hosting - MegiTeam.pl
UwolnijLaptopa.pl - akcja pod patronatem Fundacji Wolnego i Otwartego Oprogramowania
Chyba masz jakieś nieaktualne informacje ...Linux to przede wszystkim polecenia tekstowe - konsola, często zbyt trudne dla początkujących.
windows+putty, tak zyje. nie moge znalesc zadnego linuxowego menedzera okien, ktory wygladalby jak windows, mial podobne opcje jak explorer i zajmowal malo ram, jak explorer. gnome jest brzydkie [a w ubu po prostu straszne] i ma malo opcji, kde jest ladne, ma duzo opcji ale zajmuje troche wiecej ram, a te mniejsze [fluxbox, jwm i inne] wogole nie biore pod uwage. pomijam fakt ze w windowsie jestem w stanie zrobic wiekszosc rzeczy znacznie szybciej i wygodniej. smiesza mnie ludzie ktorzy wychowali sie na windowsie a teraz brzydza sie microsoftem i nienawidza billa gatesa chociazby za platnego windowsa mimo ze sami maja piraty. takich ludzi moge z miejsca wymienic kilku[nastu], chociazby z tego forum
tyle.
War, war never changes.
Ja za XP dałem chyba 350pln ,a nie używam Teraz jak kupowałem nowy sprzęt chcieli mi Vistę wcisnąć ale podziękowałem. Myślę ,że wielu ludzi wychowało się na produktach od m$ bo nie znają alternatywy no bo skąd ktoś kto kupuje kompa wcześniej go nie mając ma wiedzieć o istnieniu Linuksa.