chat przez telnet ? a to robilem ale nie skonczylem, szczatki moge podrzucic ;p
TAK
NIE
chat przez telnet ? a to robilem ale nie skonczylem, szczatki moge podrzucic ;p
TQM, sprawdź: http://www.pjirc.com/main.php
;-)
Ha!
Jest nawet wersja zrobiona konkretnie pod soft na ktorym dziala forum hack.pl oraz instrukcja integracji calosci... to moze byc to!
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
TQM, przypominam o ircu... boty stoją, wszystko gotowe, czekamy tylko na skrypt Javowy i jakas oficjalną informację.
Nawet ktoś się tam pojawia czasami.
Zrezygnowaliśmy z tego pomysłu?
CONFidence sie zbliza... ja lece jutro, bedzie tam MateO i widzimy sie w piatek rano to pogadamy
No dobra... odkopujemy abyscie wiedzieli, ze cos sie dzieje w temacie :-P
Wlasnie z MateO/ShresiX konczymy powoli testy czy wszystko dziala poprawnie i niedlugo bedziemy instalowac co trzeba na forum
Bedzie wiec IRC, bedzie mozna laczyc sie dowolnym klientem, bedzie tez (dla leniwych lub mniej doswiadczonych) klient WWW w postaci appletu Java. Calosc ma byc ladnie zintegrowana z forum, wiec nieco nam zejdzie jeszcze. Nie chcemy aby cokolwiek sie posypalo...
Trwalo to troche czasu wiec tydzien czy dwa nikogo juz nie zbawi :-P
Po co java :/
teed pokazywal mi swietny chat na ajaxie, chodzil bez zarzutu, na pewno to stabilniej i dostepniej niz naplet javy :0
ale dobrze ze cos sie dzieje, myslalem ze kolejny raz umarlo.
Beda bany za flame war'y ?
Ha, to ja jak zwykle nie dam sie zaszablonowac => klienta IRCa mam zintegrowany z Operą, a javy w ogole nie instaluje xD
Ostatnio edytowane przez gogulas : 06-10-2008 - 11:38
Cool! Ja tez nie planuje za uzywac Javy ale... jakbym byl gdzies goscinnie i chcial wpasc na kanal na chwilke to Java jak znalazl. Nie widze problemu aby byly inne aplikacje klienckie w uzyciu - co sobie tylko chcecie :P Moze byc AJAX, moze byc ARAX, mozecie uzywac telneta jak ktos woli, nie widze problemu.
IRC jest standardowym protokolem opisanym w RFC 1459, jest protokolem tekstowym, nie zajmuje duzo lacza, latwo sie go obsluguje, itd - to niektore z powodow dlaczego akurat IRC.